Sammenlign priser og find en billig a-kasse

Mest populære

Krifa

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

478,-

Vælg

Det Faglige Hus

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

473,-

Vælg

Min A-kasse

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

464,-

Vælg

FTFa

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

444,-

Vælg

Lederne

Optager

Ledere

Fagforening

173,-

A-kasse

459,-

Vælg

Ase

Optager

Alle

Fagforening

67,-

A-kasse

489,-

Vælg

Trustpilot // *Alle priser er per måned. Der kan i nogle tilfælde opnås prisrabat ved indmeldelse i både a-kasse og fagforening.


Sammenlign flere a-kasser

Billige a-kasser

Der er mange ting at overveje når du skal finde en billig a-kasse. Det nemmeste er naturligvis bare at gå efter det billigste kontingent, men som denne guide kommer nærmere ind på, så vil denne løsning ikke altid være den billigste i længden.

Det kan nemlig være du også ønsker medlemskab af fagforeningen, og her varierer serviceniveauet og branchekendskabet meget mellem de forskellige selskaber.

I denne guide finder du derfor information omkring alt hvad der er værd at vide, når du skal finde en billig a-kasse. Det gælder uanset om du er lønmodtager, selvstændig eller studerende.

Sådan finder du en billig a-kasse

A-kasserne forvalter dagpenge for den danske stat. Det vil sige at pengene kommer fra staten når du modtager dagpenge, men det er a-kasserne der står for udbetalingen og andet administrativt arbejde.

Når du betaler kontingent til din a-kasse, går et fast beløb til det offentlige. Af det månedlige kontingent går 7 kroner til ATP-bidrag og 344 kroner til statsbidrag som fuldtidsforsikret. Er du deltidsforsikret udgør bidragene henholdsvis 5 kroner og 229 kroner om måneden.

Disse beløb er ens for alle a-kasser i Danmark, da de er fastsat og reguleret per lov. Den sidste del af dit kontingent går til a-kassens administrationsbidrag. Det er her der kan være penge at spare mellem de forskellige a-kasser.

Den nemmeste måde at finde den billigste a-kasse på, er ved at bruge en sammenligningsside som skift-a-kasse.dk. Her på siden kan du danne overblik over a-kassernes priser og vilkår, og du finder information omkring alt hvad du har brug for at vide om dagpengeregler med mere.

Inden du beslutter dig for hvilken a-kasse du vil være medlem af, så gør op med dig selv hvor meget du regner med at få brug for a-kassen og eventuelt fagforeningen. Den billigste løsning er ikke altid den bedste, hvis du ønsker højt serviceniveau og mange sparringsmuligheder som ledig.

Sådan skifter du til en billig a-kasse

Det er intet problem at skifte til en ny og billigere a-kasse. Det kræver kun tre simple trin, når du først har fundet den a-kasse du gerne vil skifte til:

  1. Kontakt den nye a-kasse og meddel at du ønsker at være medlem (enten via deres hjemmeside eller per telefon)
  2. Din nye a-kasse ordner skiftet for dig. De kontakter din gamle a-kasse, og du behøver ikke foretage dig mere
  3. Din anciennitet bliver automatisk overført til din nye a-kasse, så du beholder alt hvad du har optjent til din dagpengeberettigelse

Fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret

Du kan spare penge på det månedlige kontingent til a-kassen, ved at vælge deltidsforsikret medlemskab. Som deltidsforsikret skal du opfylde lidt andre rådighedskrav når du modtager dagpenge. Du behøver kun stå til rådighed for arbejdsmarkedet i 30 timer om ugen, hvor fuldtidsforsikrede skal stå til rådighed i 37 timer. Til gengæld modtager du også en mindre dagpengesats som deltidsforsikret.

Satserne for indkomstkravet og beskæftigelseskravet er også lavere for deltidsforsikrede. Dette betyder dog ikke at du kan optjene retten til dagpenge hurtigere som deltidsforsikret. Du kan nemlig kun opspare et tilsvarende lavere beløb eller antal timer per måned. Så uanset om du er fuldtids- eller deltidsforsikret, tager det minimum 12 måneder at optjene retten til dagpenge.

Billig a-kasse og fagforening

Du kan sagtens være medlem af en a-kasse, uden også at være medlem af en fagforening. A-kassen må ikke kræve at du også melder dig ind i deres fagforening. Det er din helt egen beslutning om du ønsker at være medlem af begge. Du betaler ekstra for at være medlem af fagforeningen, så søger du den billigste løsning skal du kun vælge a-kassen.

Det er dog vigtigt at huske på, at fagforeningen kan hjælpe dig i flere situationer end a-kassen. A-kassen står udelukkende for at administrere dine dagpenge, og hjælpe dig tilbage i job når du bliver ledig. En fagforening kan assistere dig både under ledighed og beskæftigelse. Opstår der eksempelvis problemer mellem dig og din arbejdsgiver, kan fagforeningen overtage og føre din sag. Bemærk dog at nogle fagforeninger tilbyder forskellige niveauer af medlemskab. Det indebærer at de yder assistance til dig i forskellige scenarier, alt efter hvilket medlemskab du har valgt.

Mange fagforeninger tilbyder også en masse rabataftaler for deres medlemmer. Det kan eksempelvis være billige forsikringer eller lignende. Det er alt sammen noget du kan tage med i dine overvejelser, når du skal vælge en billig a-kasse og fagforening. Der kan være gode penge at spare i den overordnede privatøkonomi, hvis fagforeningen tilbyder en masse rabatter der er relevante for dig.

Billig a-kasse for studerende

De fleste a-kasser har gratis studiemedlemskab for studerende. For at blive gratis studiemedlem skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal være under 30 år
  • Dit studie skal være nomineret til minimum 18 måneder (90 ECTS point)
  • Du må ikke modtage forsørgelse fra det offentlige i form af kontanthjælp, revalidering, pension, sygedagpenge eller barselsdagpenge
  • For at have ret til dimittenddagpenge, efter du har afsluttet din uddannelse, skal du ydermere have haft adresse og bopæl i Danmark ved uddannelsens start

Du kan være gratis medlem i op til fem år, og du må tjene op til 223.596 kroner om året inklusiv din SU.

Melder du dig ind i a-kassen minimum et år inden du bliver færdig med studiet, slipper du for en måneds karensperiode som færdiguddannet ledig. Når du ikke at melde dig ind senest et år inden sidste eksamen, må du altså vente 30 dage før du kan få udbetalt dimittenddagpenge. Læs mere om a-kasser for studerende.

Billig a-kasse for selvstændige

Du kan sagtens blive medlem af en a-kasse selvom du er selvstændig. Der gælder lidt andre optjeningskrav til dagpengeretten, men du har mulighed for at modtage samme tilbud og ydelser som lønmodtagere.

Du skal være stoppet med at drive selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse, før du kan modtage dagpenge. Det betyder helt praktisk at du enten skal lukke eller overdrage din virksomhed.

I oktober 2018 vedtages der nye dagpengeregler for selvstændige og atypisk beskæftigede. Det vil sige folk der har flere forskellige indtægtskilder. De nye regler indbærer at alle indtægter, der bliver registreret i SKATs indkomstregister, tæller med til optjeningen af dagpengeberettigelse. Læs mere om a-kasser for selvstændige.

Nyheder

Gratis a-kasse for studerende over 30 år

|Comments are Off
Som studerende kan du i langt de fleste a-kasser blive medlem gratis. Der gælder...

Hvor meget får man i dagpenge som nyuddannet?

|Comments are Off
Som nyuddannet har du ret til dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse. Du får...

Lov om arbejdsløshedsforsikring: De vigtigste regler

|Comments are Off
Den danske, offentlige arbejdsløshedsforsikring giver adgang til dagpenge. Læs...