FOA A-kasse

FOA er med sinde mere end 143.753 medlemmer én af Danmarks største fagforeninger og a-kasser. Alle medlemmerne er beskæftiget inden for offentlig service.

Her på siden kan du finde alt det, du har behov for at vide om FOA A-kasse. Du kan blandt andet finde information omkring:

Hvem kan blive medlem af FOA A-kasse?

Alle, der arbejder inden for et fag eller en branche, der har med offentlig service at gøre, kan blive medlem af FOA.

Det kan for eksempel være dig, der arbejder med børnepasning, patientpleje på hospitaler og plejehjem, brandslukning, hjælp og service til handicappede og ældre, bustransport, rengøring og madlavning på sygehuse, kaserner og skoler eller vedligeholdelse af offentlige bygninger.

Kontingent – hvad koster det at være medlem af FOA A-kasse?

Som medlem af FOA, afhænger prisen på kontingentet af en række forskellige faktorer.

Du skal beslutte, om du både vil være medlem af a-kasse og fagforening, om du vil betale til efterløn, om du vil være medlem af én af deres klubber, og så varierer kontingentet lidt fra afdeling til afdeling.

Nedenstående priser er vist for afdeling for hovedstaden (FOA1). Priserne (2022) kan altså variere, hvis der er tale om en anden afdeling.

 • Fuldtidsmedlemskab af a-kasse: 510 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab af a-kasse: 391 kroner månedligt
 • Fuldtidsmedlemskab af fagforening: 439 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab af fagforening: 313 kroner månedligt
 • Fuldtidsmedlemskab a-kasse + fagforening: 949 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab fagforening + a-kasse: 704 kroner månedligt
 • Fuldtidsmedlemskab med fagforening og efterlønsbidrag: 1.436 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab med fagforening og efterlønsbidrag: ‎1.046 kroner månedligt

Er du studerende, kan du få gratis eller nedsat kontingent, afhængigt af om du modtager elevløn eller SU.

Disse services får du som medlem af FOA A-kasse

Når du er medlem af både FOA og FOA A-kasse får du adgang til alle deres services. Det er værd at huske på, at flere af nedenstående services kun er tilgængelige, hvis du også er medlem af fagforeningen.

Overenskomstforhandling: FOA er en branchespecifik a-kasse, der aktivt forhandler overenskomster inden for deres område. Det betyder, at der forhandles omkring din løn, dine arbejdsvilkår og din medindflydelse. Det betyder også, at du kan risikere at skulle strejke eller at blive lockoutet, hvis ikke forhandlingerne kan gå op.

Løn- og økonomitjek: FOA samarbejder med PenSam, og deres rådgivere sidder klar til både at tjekke lønsedler for fejl eller mangler, pensionsopsparinger, lån, forsikringer, med videre. Du kan altså få hjælp til at få styr på din privatøkonomi eller bare til at få lidt mere luft i økonomien til hverdag. Skal du til lønforhandling, klæder FOA dig på til opgaven, så du ved, hvad du skal sige.

Juridisk hjælp: Uanset, om du blot vil have tjekket din ansættelseskontrakt igennem, om du vil have styr på barselsreglerne eller om du ønsker at føre en sag imod din arbejdsgiver, kan FOA hjælpe. Advokater og jurister sidder klar til at svare på spørgsmål og rådgive i din konkrete sag, og hvis der er behov for det, fører FOA din sag i retten.

Jobsøgning og arbejdsglæde: Bliver du ledig, får du hjælp til at søge job de rigtige steder, at skrive en god ansøgning og et godt cv og at være klar til jobsamtalen. FOA har tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter rundt omkring på arbejdspladserne, der desuden sørger for at sikre arbejdsglæde- og miljø.

Arrangementer og netværk: Som medlem får du adgang til en lang række af kurser, arrangementer og efteruddannelse. Du får også et stort netværk af ligesindede, der arbejder inden for samme fag eller branche som dig. Desuden får du rabat på dine studiebøger, og du får et gratis abonnement på fagbladet.

FOA A-kasse for selvstændige

Da FOA og FOA A-kasse er for brancher inden for offentlig service, kan du ikke som udgangspunkt være medlem, hvis du driver selvstændig virksomhed. Der kan dog være undtagelser, hvis du eksempelvis er privat dagplejer, eller hvis du blot driver en hobbyvirksomhed ved siden af dit fuldtidsarbejde inden for offentlig service. Driver du selvstændig virksomhed inden for et andet område, bør du i stedet kigge på Virksom eller ASE.

FOA A-kasse for studerende

Er du studerende, kan du få nedsat dit kontingent hos FOA. Hvor meget, du skal betale i kontingent, afhænger af din uddannelse. Som social- og sundhedselev eller pædagogisk assistentelev skal du betale 70 kroner om måneden til fagforeningen. Hvad, du skal betale i kontingent til a-kassen, afhænger ligeledes af din uddannelse. Kontingentet er for nogle gratis, mens de for andre er nedsat til 351 kroner månedligt.
For at du kan blive godkendt som studerende i forhold til nedsat kontingent, skal du gå på en relevant uddannelse. Modtager du elevløn, betaler du et nedsat kontingent. Modtager du SU, eksempelvis på dit grundforløb, har du gratis medlemskab.

Medlemsfordele hos FOA A-kasse

Udover de services, der hjælper dig på din arbejdsplads, eller hjælper dig videre i job, når du bliver ledig, får du som medlem af FOA også adgang til en række medlemsfordele:

 • Rabat på studiebøger
 • Tilbud på ferieophold og rejser
 • Rabat på dagligvareindkøb
 • Billige banklån
 • Oplevelser og sociale arrangementer

FOA A-kasse på Trustpilot

På Trustpilot har FOA, herunder både fagforening og a-kasse, et meget beskedent antal anmeldelser på kun 50 styk. Samlet set får de kun en Trustscore på 2.3 ud af 10, hvilket er karakteriseret som værende ”Dårlig”. De er ikke placeret på listen over a-kasser, men får en 12. plads ud af 13 mulige på oversigten over fagforeninger. Det er dog værd at nævne, at antallet af anmeldelser er meget beskedent sammenlignet med det høje medlemstal.