FTFa

FTFa er en a-kasse for alle, der samarbejder med hele 58 faglige organisationer. De er derved i stand til at give målrettet rådgivning inden for en lang række brancher. Med sine 136.890 medlemmer er FTFa én af Danmarks største a-kasser.

Her på siden har vi samlet alt det, du behøver at vide om FTFa, før du beslutter, om det er a-kassen for dig. Du kan blandt andet læse om:

Hvem kan blive medlem af FTFa?

Oprindeligt var FTFa (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse) en fagligt afgrænset a-kasse udelukkende for funktionærer og tjenestemænd.

I dag fungerer a-kassen som tværfaglig a-kasse, og alle – uanset branche – kan derved blive medlem. De er åbne for studerende, nyuddannede, lønmodtagere, kunstnere eller selvstændige.

Hvad koster det at være medlem af FTFa?

FTFa er udelukkende en a-kasse, og de tilbyder ikke medlemskab af fagforening. At være medlem af a-kassen koster 488 kroner om måneden som fuldtidsforsikret, hvilket er ét af de billigste kontingenter i Danmark. Hos FTFa kan du også vælge imellem en række andre medlemskaber 2024:

 • Fuldtidsmedlemskab: 444 kroner
 • Medlemskab med efterlønsbidrag: 1.036 kroner
 • Medlemskab på efterløn: 483 kroner
 • Deltidsmedlemskab: 360 kroner
 • Deltidsmedlemskab med efterlønsbidrag: 725 kroner
 • Deltidsmedlemskab på efterløn: 357 kroner

Det er desuden gratis for studerende at være medlem af FTFa.

Disse services får du som medlem af FTFa

Alle a-kasser kan udbetale dagpenge, og du får det samme beløb udbetalt, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. A-kasserne skiller sig ud på deres kompetenceområder og på deres øvrige services.

Da FTFa i mange år fungerede som fagligt afgrænset a-kasse for funktionærer og tjenestemænd, har de bred erfaring og viden på netop disse områder. Derudover tilbyder de følgende ydelser til deres medlemmer:

Møder og kurser: FTFa tilbyder en lang række af møder og kurser, der henvender sig til deres forskellige medlemmer, herunder studerende, selvstændige, ledige og arbejdende. Kurserne har blandt andet til formål at hjælpe dig i gang som selvstændig, give afklaring omkring den jobsituation du befinder dig i og øge din selvtillid og motivation.

Hjælp til CV og ansøgning: Er du ledig, vil du formentlig gerne i arbejde igen så hurtigt som muligt. FTFa tilbyder gode råd og eksempler, når du skal opbygge og skrive dit CV og din jobansøgning. Du finder en masse skabeloner online, og du har altid mulighed for at kontakte telefonisk eller via mail, hvis du har brug for mere målrettet vejledning.

Jobrådgivning: Som ledig har du mulighed for at få sparring til din jobsøgning via samtaler med FTFas jobrådgivning. Du kan enten henvende dig telefonisk eller booke et fysisk møde via Tast selv. Du får mulighed for at tale om dine ønsker og sætte dem op imod realiteter. Du kan få hjælp til at søge job og gode råd til jobsamtalen.

Hjælp til karriereskifte: Får du en knude i maven om morgenen, når vækkeuret ringer, og du skal på arbejde? Eller går din dag bare meget langsomt, fordi du har lavet det samme de sidste 25 år? FTFa har tilknyttet en række karrierecoaches, der står klar til at hjælpe dig, hvis du overvejer at skifte job eller branche – eller måske endda starte for dig selv. Du får mulighed for at vende dine tanker med en professionel og får råd og sparring til at tage skridtet videre.

Personlig rådgivning: Uanset, om du er i job eller ledig, kan du få personlig rådgivning hos FTFa. A-kassen har både karrierecoaches, jobrådgivere og socialrådgivere tilknyttet, så de kan rådgive om det meste, der har tilknytning til dit arbejde eller din evne til arbejde. Er du ramt af sygdom, eller bliver du gravid, kan du også få rådgivning, ligesom mange fagforeninger tilbyder. FTFa har ikke tilknyttet en fagforening, men til gengæld tilbyder de en del af dét, du også får hos en faglig organisation.

FTFa for selvstændige

FTFa har stor erfaring med at rådgive selvstændige, hvilket afspejles i deres kurser, der blandt andet omhandler iværksætteri og virksomhedsfokus for selvstændige. Medlemskabet og prisen på kontingentet er det samme, som hvis du var lønmodtager. Du kan også blive medlem som kunster eller få sparring, hvis du er lønmodtager, men overvejer at blive selvstændig.

FTFa for studerende

Som studerende kan du gratis være medlem af FTFa og have helt de samme rettigheder som betalende medlemmer. Du kan blandt andet deltage i kurser, modtage hjælp til jobsøgning og få personlig rådgivning. For at være berettiget til gratis medlemskab, skal du være under 30 år og studere på en uddannelse, der varer mindst 18 måneder. Melder du dig ind senest 1 år før, din uddannelse slutter, har du ret til dagpenge efter endt uddannelse. Du kan melde dig ind i en a-kasse helt op til 14 dage efter, din uddannelse slutter. I det tilfælde vil du have en karensperiode, inden du er berettiget til at modtage dagpenge.

Gode grunde til at blive medlem hos FTFa

Der er mange gode grunde til at blive medlem af FTFa. Her får du et udpluk:

 • Få sparring på CV og jobansøgning inden for 24 timer
 • Rådgivning hos socialrådgiver ved sygdom eller arbejdsrelaterede problemstillinger
 • Mulighed for lønsikring, der sikrer op til 90% af din løn ved arbejdsløshed
 • FTFa er én af Danmarks største a-kasser
 • Som studerende får du gratis medlemskab
 • Tilbud om mange forskellige kurser inden for alle brancher

FTFa på Trustpilot

FTFa har over 2.600 anmeldelser på Trustpilot. Den gennemsnitlige bedømmelse af FTFa er “God” med en Trustscore på 4.2, hvilket placerer dem på en 10. plads over a-kasser i Danmark.

FTFa: De 5 største fordele

Udvalget af a-kasser er stort, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken a-kasse der er den bedste og billigste. Leder du efter en ny a-kasse, bør du overveje en tværfaglig én af slagsen. Der er nemlig mange fordele ved at vælge en tværfaglig a-kasse, som er for alle, og her er FTFa den billigste i Danmark.

Udover det fordelagtige medlemskontingent, får du også mange medlemsfordele, og de nuværende medlemmer er ganske tilfredse, hvilket er en god sikkerhed at have. Se de fem største fordele ved at melde dig ind i FTFa her.

1. FTFa er for alle

Tidligere var FTFa en a-kasse udelukkende for funktionærer og tjenestemænd (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles arbejdsløshedskasse). Sådan er det ikke længere. I dag er FTFa én af Danmarks største a-kasser for alle med mere end 136.000 medlemmer, der er ansat i et hav af forskellige brancher og fag.

Selvom der ikke er en fagforening tilknyttet a-kassen, får du alligevel megen af den samme viden og erfaring, som hvis der befandt sig en fagforening under samme tag, da FTFa samarbejder med hele 58 forskellige fagforeninger fra mange forskellige brancher. Derudover samarbejdes der med mange større og mindre virksomheder rundt i landet.
Da FTFa er for alle, kan du også blive medlem som selvstændig erhvervsdrivende, og du kan være gratis medlem som studerende, hvis du er under 30 år – og stadig optjene anciennitet til dagpenge (efter dimittendsatsen), når du er færdig med din uddannelse.

2. Danmarks billigste a-kasse for alle

FTFa er for alle, erfaringsgrundlaget er stort, og så er de ovenikøbet Danmarks billigste a-kasse for alle. Et medlemskab koster kun 488 kroner om måneden i 2024. Det placerer FTFa som den femte billigste af alle a-kasser og den billigste af de tværfaglige a-kasser.

Alle a-kasser giver adgang til samme dagpengesats, da satsen udregnes på baggrund af din tidligere indkomst. Du får altså ikke mere udbetalt i dagpenge, fordi du har betalt mere i kontingent hos din a-kasse. Derfor kan du som udgangspunkt lige så godt vælge den billigste a-kasse.

Udover prisen bør du naturligvis også se på medlemstilfredsheden og på de services og medlemsfordele, som du får som tillægsydelser ved at være medlem af a-kassen.

3. Mange ekstra services og medlemsfordele

Årsagen til at vælge en dyrere a-kasse kan være de medlemsfordele, du bliver tilbudt. Ofte vil der følge nogle andre tilbud med et højere kontingent, men det er ikke tilfældet hos FTFa. Selvom FTFa er Danmarks billigste a-kasse for alle i 2024, er der ikke sparet på ekstra services og medlemsfordele.

Som medlem får du for eksempel:

 • Hjælp til jobsøgning og CV
 • Invitationer til spændende kurser, møder og arrangementer
 • Job- og karriererådgivning
 • Hjælp i forbindelse med karriereskifte
 • Personlig rådgivning af socialrådgiver eller coach
 • Mulighed for lønsikring, der sikrer op til 90% af din tidligere løn

Som medlem af FTFa har du mulighed for at tilvælge lønsikring, der sikrer op til 90% af din tidligere løn. Supplerende lønsikring er især at anbefale, hvis du plejer at få en høj løn. Højeste dagpengesats udgør i 2024 20.359 kroner før skat, og for mange er det en væsentlig nedgang i indkomsten. Tjener du normalt mere end 26.000 kroner om måneden før skat, bør du overveje en supplerende lønsikring, så du kan opretholde din levestandard, såfremt du skulle være ledig i en periode. En supplerende lønsikring kan sikre, at du stadig kan afbetale på dit boliglån – eller betale din husleje –, betale dine regninger og stadig få mad på bordet sidst på måneden.

4. Rekord få klagesager

Det er en stor fordel at vælge en a-kasse, der tager klagesager alvorligt. Det vidner om, at der tages hånd om medlemmerne, og at henvendelser – positive som negative – tages alvorligt.

På Trustpilot vidnes der også om en god a-kasse, der tager medlemmerne alvorligt. Her har FTFa over 2.600 anmeldelser, der overvejende er positive. Til sammen får de 4,2 ud af 5 mulige stjerner, hvilket placerer dem med bedømmelsen ”God”.

5. Få hjælp til karriereskifte

En del a-kasser er branche- eller fagspecifikke, hvilket vil sige, at de udelukkende optager medlemmer inden for specifikke brancher eller fag. Her vil du være nødt til at skifte a-kasse, hvis du skifter karriere. Det er én af de helt store fordele ved tværfaglige a-kasser som FTFa. Her behøver du aldrig at bekymre dig om at skifte a-kasse, da du altid vil kunne være medlem; uanset om du skifter branche, springer ud som selvstændig, bliver forfremmet eller begynder at studere.

Faktisk tilbyder FTFa dig rådgivning og sparring, hvis du overvejer at skifte karriere, uanset om du er i arbejde, eller om du er ledig. Du kan booke møder med en jobrådgiver eller en karrierecoach og få svar på dine spørgsmål og hjælp til at søge nye veje. Det er de færreste, der i dag bliver inden for samme branche og fag hele livet, så karrierecoaching, der kan klarlægge dine mange muligheder ud fra nuværende uddannelse, erfaring og tilegnende kompetencer, er en meget fin ydelse.

Karrierecoaching er muligt, netop fordi FTFa er tværfaglig, og fordi de samarbejder med en lang række af fagforeninger og virksomheder inden for alle brancher.