FTFa er en a-kasse for alle, der samarbejder med hele 58 faglige organisationer. De er derved i stand til at give målrettet rådgivning inden for en lang række brancher. Med sine knap 140.000 medlemmer er FTFa én af Danmarks største a-kasser.
Her på siden har vi samlet alt det, du behøver at vide om FTFa, før du beslutter, om det er a-kassen for dig. Du kan blandt andet læse om:
- Hvem der kan blive medlem af FTFa
- Hvad det koster at være medlem af FTFa
- Hvilke services du får hos FTFa
- Hvilke medlemsfordele du får hos FTFa
- Hvad eksisterende medlemmer siger om FTFa
Hvem kan blive medlem af FTFa?
Oprindeligt var FTFa (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse) en fagligt afgrænset a-kasse udelukkende for funktionærer og tjenestemænd, men i dag fungerer a-kassen som tværfaglig a-kasse, og alle, uanset branche, kan derved blive medlem. Uanset, om du er studerende, nyuddannet, i job, kunstner eller selvstændig, kan du bruge FTFa som din a-kasse.
Hvad koster det at være medlem af FTFa?
FTFa er udelukkende en a-kasse, og de tilbyder ikke medlemskab af fagforening. At være medlem af a-kassen koster 444 kroner om måneden som fuldtidsforsikret, hvilket er ét af de billigste kontingenter i Danmark. Hos FTFa kan du også vælge imellem en række andre medlemskaber:
- Fuldtidsmedlemskab: 444 kroner
- Medlemskab med efterlønsbidrag: 946 kroner
- Medlemskab på efterløn: 437 kroner
- Deltidsmedlemskab: 327 kroner
- Deltidsmedlemskab med efterlønsbidrag: 661 kroner
- Deltidsmedlemskab på efterløn: 322 kroner
Det er desuden gratis for studerende at være medlem af FTFa.
Disse services får du som medlem af FTFa
Alle a-kasser kan udbetale dagpenge, og du får det samme beløb udbetalt, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. A-kasserne skiller sig ud på deres kompetenceområder og på deres øvrige services.
Da FTFa i mange år fungerede som fagligt afgrænset a-kasse for funktionærer og tjenestemænd, har de bred erfaring og viden på netop disse områder. Derudover tilbyder de følgende ydelser til deres medlemmer:
Møder og kurser: FTFa tilbyder en lang række af møder og kurser, der henvender sig til deres forskellige medlemmer, herunder studerende, selvstændige, ledige og arbejdende. Kurserne har blandt andet til formål at hjælpe dig i gang som selvstændig, give afklaring omkring den jobsituation du befinder dig i og øge din selvtillid og motivation.
Hjælp til CV og ansøgning: Er du ledig, vil du formentlig gerne i arbejde igen så hurtigt som muligt. FTFa tilbyder gode råd og eksempler, når du skal opbygge og skrive dit CV og din jobansøgning. Du finder en masse skabeloner online, og du har altid mulighed for at kontakte telefonisk eller via mail, hvis du har brug for mere målrettet vejledning.
Jobrådgivning: Som ledig har du mulighed for at få sparring til din jobsøgning via samtaler med FTFas jobrådgivning. Du kan enten henvende dig telefonisk eller booke et fysisk møde via Tast selv. Du får mulighed for at tale om dine ønsker og sætte dem op imod realiteter. Du kan få hjælp til at søge job og gode råd til jobsamtalen.
Hjælp til karriereskifte: Får du en knude i maven om morgenen, når vækkeuret ringer, og du skal på arbejde? Eller går din dag bare meget langsomt, fordi du har lavet det samme de sidste 25 år? FTFa har tilknyttet en række karrierecoaches, der står klar til at hjælpe dig, hvis du overvejer at skifte job eller branche – eller måske endda starte for dig selv. Du får mulighed for at vende dine tanker med en professionel og får råd og sparring til at tage skridtet videre.
Personlig rådgivning: Uanset, om du er i job eller ledig, kan du få personlig rådgivning hos FTFa. A-kassen har både karrierecoaches, jobrådgivere og socialrådgivere tilknyttet, så de kan rådgive om det meste, der har tilknytning til dit arbejde eller din evne til arbejde. Er du ramt af sygdom, eller bliver du gravid, kan du også få rådgivning, ligesom mange fagforeninger tilbyder. FTFa har ikke tilknyttet en fagforening, men til gengæld tilbyder de en del af dét, du også får hos en faglig organisation.
FTFa for selvstændige
FTFa har stor erfaring med at rådgive selvstændige, hvilket afspejles i deres kurser, der blandt andet omhandler iværksætteri og virksomhedsfokus for selvstændige. Medlemskabet og prisen på kontingentet er det samme, som hvis du var lønmodtager. Du kan også blive medlem som kunster eller få sparring, hvis du er lønmodtager, men overvejer at blive selvstændig.
FTFa for studerende
Som studerende kan du gratis være medlem af FTFa og have helt de samme rettigheder som betalende medlemmer. Du kan blandt andet deltage i kurser, modtage hjælp til jobsøgning og få personlig rådgivning. For at være berettiget til gratis medlemskab, skal du være under 30 år og studere på en uddannelse, der varer mindst 18 måneder. Melder du dig ind senest 1 år før, din uddannelse slutter, har du ret til dagpenge efter endt uddannelse. Du kan melde dig ind i en a-kasse helt op til 14 dage efter, din uddannelse slutter. I det tilfælde vil du have en karensperiode, inden du er berettiget til at modtage dagpenge.
Gode grunde til at blive medlem hos FTFa
Der er mange gode grunde til at blive medlem af FTFa. Her får du et udpluk:
- Få sparring på CV og jobansøgning inden for 24 timer.
- Rådgivning hos socialrådgiver ved sygdom eller arbejdsrelaterede problemstillinger.
- Mulighed for lønsikring, der sikrer op til 90% af din løn ved arbejdsløshed.
- FTFa er én af Danmarks største a-kasser.
- Som studerende får du gratis medlemskab.
- Tilbud om mange forskellige kurser inden for alle brancher.
FTFa på Trustpilot
FTFa har over 500 anmeldelser på Trustpilot. Den gennemsnitlige bedømmelse af FTFa er middel med en Trustscore på 6.1, hvilket placerer dem på en 8. plads over a-kasser i Danmark. Med knap 140.000 medlemmer er det en rigtig flot placering. Brugerne er desuden overvejende positive, og hele 47% anmelder a-kassen som værende ”fremragende”.