Fødevareforbundet NNF

Fødevareforbundet NNF er en fagforening og a-kasse med cirka 15.000 medlemmer. Som navnet antyder, er de et forbund for brancher inden for fødevareindustrien.

Her på siden har vi samlet alt det, du behøver at vide om Fødevareforbundet NNF, hvis du overvejer at vælge dem som din fagforening eller a-kasse. Du kan blandt andet læse omkring:

Hvem kan blive medlem af Fødevareforbundet NNF?

Fødevareforbundet NNF er en sammenslutning af flere forskellige forbund inden for fødevareindustrien. I 1980 blev Dansk Slagteriforbund, Bageri-, Konditori- og Mølleriarbejdernes Forbund, Tobaksarbejderforbundet i Danmark og Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund til Fødevareforbundet NNF. NNF står for Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder.

Du kan kun blive medlem af Fødevareforbundet NNF, hvis du arbejder inden for fødevare- eller tobaksindustrien, for eksempel på en slikfabrik, i et bageri eller på et mejeri. Studerende på uddannelser inden for fødevareindustrien kan også blive medlem.

Hvad koster det at være medlem af Fødevareforbundet NNF?

Ønsker du at blive medlem af Fødevareforbundet NNF, skal du beslutte, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du også vil være medlem af fagforeningen. Et fuldtidsforsikret medlemskab af a-kassen koster 553 kroner om måneden. De øvrige priser fordeler sig således (2024-priser):

 • Fuldtidsmedlemskab af a-kasse: 553 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab af a-kasse: 425 kroner månedligt
 • Medlemskab af fagforening: 409 kroner månedligt
 • Fuldtidsmedlemskab af a-kasse og fagforening: 962 kroner månedligt
 • Deltidsmedlemskab af a-kasse og fagforening: 834 kroner månedligt
 • Efterlønsbidrag, fuldtid: 548 kroner månedligt
 • Efterlønsbidrag, deltid: 362 kroner månedligt

Som studerende kan du få nedsat kontingent. Prisen afhænger af din uddannelse, og hvorvidt du udelukkende ønsker a-kasse eller både a-kasse og fagforening.

Kontingent til a-kasse og fagforening er fradragsberettiget. Du får automatisk dit fradrag.

Disse services får du som medlem af Fødevareforbundet NNF

Som medlem af Fødevareforbundet NNF er du medlem af en a-kasse og fagforening, der forhandler overenskomster og tilbyder tillidsfolk, der kan hjælpe med at besvare spørgsmål eller rådgive i konkrete situationer ved problematikker eller uoverensstemmelser. Derudover får du følgende services inkluderet i dit medlemskab:

Juridisk bistand: Er du i tvivl, om din arbejdsgiver handler korrekt, om der er uoverensstemmelser mellem kontrakt og arbejdsopgaver, eller om du får udbetalt for lidt i løn, kan du få hjælp hos Fødevareforbundet NNF. De har også tilknyttet advokater, der kan hjælpe, hvis du får en arbejdsskade, eller hvis det kommer så vidt, at der skal føres en sag imod din arbejdsgiver.

Rådgivning om ledighed og orlov: Bliver du ledig, kan du modtage rådgivning om at være på dagpenge og hjælp til at søge nyt job. Ønsker du selvbetalt orlov eller skal du snart på barsel, kan du ligeledes bliver rådgivet omkring dine muligheder.

Internationalt netværk: Mange af de arbejdspladser, hvor Fødevareforbundet NNFs medlemmer er ansat, er store internationale koncerner eller koncerner med internationale interesser. Derfor bliver du ikke kun medlem af et dansk men et internationalt netværk, når du melder dig ind i Fødevareforbundet NNF.

Vær opmærksom på, at du skal være medlem af både fagforening og a-kasse for at få gavn af alle services og medlemsfordele. De fleste services tilbydes typisk gennem fagforeningen.

Fødevareforbundet NNF for selvstændige

Fødevareforbundet NNF er en fagforening og a-kasse for lønmodtagere inden for fødevare- og tobaksindustrien. Som selvstændig kan du ikke umiddelbart blive optaget, og du bør finde en anden a-kasse. Du kan blandt andet kigge nærmere ASE, der har speciale i selvstændige og iværksættere.
Har du en hobbyvirksomhed ved siden af dit lønmodtagerjob i fødevareindustrien, er der dog ingen hindringer for, at du kan være medlem, da det er din primære beskæftigelse, der er afgørende.

Fødevareforbundet NNF for studerende

Er du studerende på en uddannelse inden for fødevareindustrien, kan du få nedsat dit kontingent, mens du studerer. Hvor meget, du skal betale, afhænger af din uddannelse, hvor meget du tjener, og om du både vil være medlem af fagforeningen og a-kassen.

Medlemsfordele hos Fødevareforbundet NNF

Udover at modtage dagpenge, hvis du bliver ledig, og at få hjælp, hvis der opstår uoverensstemmelser med din arbejdsgiver, du bliver syg, gravid eller får en arbejdsskade, får du som medlem af Fødevareforbundet NNF også adgang til en masse medlemsfordele:

 • Fagmagasinet Substans
 • Tilbud på privatforsikringer gennem Alka
 • Rabatter på ferieophold
 • Mulighed for pensionsordning gennem Industriens Pension
 • Mulighed for pensionsordning gennem Pension Danmark
 • Gratis oprettelse af testamente
 • Tilskud til efterskoleophold for dit barn
 • Gratis adgang til Arbejdermuseet
 • Mulighed for uddannelse til tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant
 • Tilbud på billån

Som medlem af Fødevareforbundet NNF får du medlemskortet LO-plus, som giver dit adgang til en masse tilbud og rabatter.

Fødevareforbundet NNF på Trustpilot

Ikke mange af Fødevareforbundet NNFs medlemmer har fundet vej til Trustpilot. Der er kun tolv anmeldelser. Disse tolv anmeldelser resulterer i en samlet Trustscore på 2 ud af 5, hvilket er karakteriseret som ‘Under middel’. Denne score placerer Fødevareforbundet NNF på en 19. plads blandt alle a-kasser, der er anmeldt på Trustpilot. Scoren er dog ikke særlig retvisende, da den er baseret på så få anmeldelser.