Sammenlign 2020-priser på billige fagforeninger og a-kasser

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

503,-

Bliv medlem
Mest populære

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

492,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

479,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

167,-

A-kasse

476,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

486,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

444,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

457,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

476,-

Bliv medlem

Optager

Alle

CA Advokathjælp

50,-

A-kasse

496,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

493,-

Bliv medlem

Optager

Byggefag/industri

Fagforening

464,-

A-kasse

513,-

Bliv medlem

Trustpilot // Alle priser er per måned. Der kan i nogle tilfælde opnås prisrabat ved indmeldelse i både a-kasse og fagforening.

Søger du en billig fagforening? Find de billigste fagforeninger her - og husk at vælge en fagforeningen som matcher din jobtitel, så er du sikret den bedste rådgivning.

Der er over 120 fagforeninger i Danmark. De mange fagforeninger repræsenterer stor set hele det danske arbejdsmarked, med alle dets mange facetter. Der er små fagforeninger med 50 - 100 medlemmer, og kæmpe store fagorganisationer som 3F, der har et medlemstal på cirka 237.000.

Der er næsten 20.000 kroner i forskel om året, fra at være medlem af den dyreste til den billigste fagforening i Danmark. De store prisforskelle afspejler de mange forskellige typer beskæftigelse der eksisterer i Danmark i 2018. Men det er ikke kun prisen der varierer, der er også stor forskel på hvad man får for sine kontingentkroner.

I denne guide gennemgår vi de billigste og dyreste fagforeninger i Danmark. Du kan blandt andet læse om hvilke ydelser og services de forskellige typer fagforeninger tilbyder. Det er vigtigt at huske, at der kan være særlige faglige og juridiske omstændigheder du skal være opmærksom på, alt efter hvilken branche du er beskæftiget i. Det er ikke altid den billigste fagforening der er den bedste løsning for dig. Læs denne guide for at blive klogere på dit valg af både fagforening og a-kasse.

Danmarks billigste fagforeninger i 2018

 1. Krifa: 39 kroner
 2. Dansk Elitesportsudøveres Forening: 41,66 kroner
 3. Ase: 67 kroner
 4. Det Faglige Hus: 69 kroner
 5. Funktionærforeningen Carlsberg Tuborg: 130 kroner

Danmarks dyreste fagforeninger i 2018

 1. Lægeforeningen: 1.670,25 kroner
 2. Dansk Kiropraktor Forening: 1.433,33 kroner
 3. Ansatte Tandlægers Organisation: 971 kroner
 4. Tandlægeforeningen: 957,83 kroner
 5. Den Danske Dyrlægeforening: 773,33 kroner

Alle priser er for det månedlige kontingent. Se den fulde liste over Danmarks billigste og dyreste fagforeninger i 2018.

Hvad er en fagforening?

Ligesom alle andre foreninger i Danmark, så er fagforeninger en samling af mennesker der har de samme interesser. En fagforenings primære formål er derfor at varetage medlemmernes fælles interesser. Dette er det helt grundlæggende princip som alle fagforeninger i Danmark følger, men der er stor forskel på hvordan princippet tolkes.

De store traditionelle fagforeninger, som blandt andet 3F, ser det som en stor del af deres værdigrundlag, at varetage et bredt spektrum af deres medlemmers arbejds- og samfundsliv. De forhandler overenskomster på vegne af medlemmerne, deltager i den politiske debat i Danmark, og forsøger at påvirke samfundet i den retning, som de mener er bedst for medlemmerne.

De gule fagforeninger

I 2002 blev det lovligt for fagforeninger at være tværfaglige. Før i tiden var fagforeninger altid opdelt i erhverv, og de traditionelle fagforeninger optager stadig kun medlemmer som er beskæftigede inden for bestemte faggrupper.

De gule fagforeninger adskiller sig fra de traditionelle fagforbund på flere punkter. Et af dem er prisen. Som det fremgår af listen, så udgør de gule fagforeninger tre ud af de fem billigste fagforeninger i Danmark. Og netop de billige medlemskontingenter er en af hovedårsagerne til de stigende medlemstal hos de gule fagforeninger.

De gule fagforeninger indgår ikke i overenskomstforhandlingerne i Danmark. Flere af dem har det som værdigrundlag, af det er op til de enkelte medlemmer at forhandle sig frem til den bedste mulige løn, baseret på personlige kvalifikationer og arbejdsindsats.

Dét kan en fagforening hjælpe dig med

Der er mange situationer hvor en fagforening kan hjælpe dig i dit arbejdsliv. En af de mest almindelige situationer er i forbindelse med din ansættelseskontrakt.

Hvis din arbejdsgiver ikke overholder de regler som i begge har skrevet under på, så kan din fagforening hjælpe dig. Det kan eksempelvis være du ikke får den rigtige løn udbetalt, eller at du ikke får lov til at holde den ferie du har krav på.

Som privatperson er det umuligt at holde styr på alle arbejdsregler og love. Derfor kan en fagforening være en kæmpe hjælp. Fagforeningen har jurister og andre eksperter ansat, der kan gennemgå din sag og snakke med din arbejdsgiver. I mange tilfælde ordner dine arbejdsforhold sig, så snart du får hjælp fra din fagforening. Går det helt i hårdknude mellem dig og din arbejdsgiver, så kan din fagforening ligeledes føre din sag for dig i retten.

Fagforening og a-kasse

Det er vigtigt at skelne mellem en a-kasse og en fagforening, selvom de mange gange bliver præsenteret som en og samme ting. A-kassernes eneste opgave er at varetage dagpengesystemet for den danske stat. Det danske folketing udsteder lovgivninger på dagpengeområdet, og a-kasserne sørger for at lovene og reglerne bliver overholdt.

For dig betyder det at du kun skal have kontakt til din a-kasse, i tilfælde af du bliver ledig. I samarbejde med de danske jobcentre sørger a-kasserne for, at du overholder dine retningslinjer for at få udbetalt dagpenge. Du skal stå til rådighed for det danske arbejdsmarked, hvilket blandt andet indebærer, at du hver uge skal tjekke jobforslag og sende jobansøgninger.

Der kan dog være nogle små forskelle på hvilke services du får fra din a-kasse. Det er i form at hvilke jobtilbud og kurser de tilbyder. Derfor er det en god idé at vælge en a-kasse som specialiserer sig inden for dit erhverv. På den måde får du mest ud af de tilbud som a-kassen udbyder til ledige.

Danmarks billigste fagforening inkl. a-kasse

 1. Krifa: 517 kroner
 2. Lederne: 524 kroner
 3. Det Faglige Hus: 542 kroner
 4. Frie: 544 kroner
 5. Ase: 556 kroner
*Alle priser er per måned.

Gratis fagforening og a-kasse for studerende

Leder du efter en billig fagforening og a-kasse som studerende, så er der rigtig gode muligheder. De fleste a-kasser tilbyder at du kan blive gratis studiemedlem, så længe du studerer en videregående uddannelse.

Det bedste er hvis du melder dig ind senest et år inden din sidste eksamen. På den måde undgår du den obligatoriske karensperiode, på en måned, når du er færdiguddannet.

Du kan dog vente med at melde dig en til senest 14 dage efter din sidste eksamen. Det er din sidste chance for at opnå rettighed som dimittend. Når du ikke at melde dig ind senest to uger efter du er færdiguddannet, skal du opfylde de helt almindelige krav om dagpengeberettigelse. Det vil sige at du skal arbejde i minimum 12 måneder, før du har ret til dagpenge.

Tilbud og rabatter på fagforeninger og a-kasse

Der er hård kamp om medlemmerne på det danske arbejdsmarked. Derfor har mange fagforeninger kampagnetilbud når man melder sig ind. Det kan være i form af gratis medlemskab de første måneder, eller andre tiltag. Er prisen vigtigt for dig, så kan du med fordel undersøge hvilke kampagner de forskellige a-kasser kører med på nuværende tidspunkt.

Nyheder

Fradrag for fagforening og a-kasse (opdateret 2020)

|Comments are Off
Den ultimative guide til fradrag for a-kasse og fagforening: Du kan trække dit...

Hvad er dagpengesatsen per dag? (opdateret 2020)

|Comments are Off
Dagpengesatsen opgives typisk per måned, men når du arbejder deltid, er syg...

Arbejde ved siden af dagpenge: Så meget må du tjene (opdateret 2020)

|Comments are Off
Når du er ledig, må du gerne sige ja til et midlertidigt deltidsarbejde med...

Hvad er beskæftigelseskrav og indkomstkrav for dagpenge? (opdateret 2020)

|Comments are Off
For at modtage dagpenge i , skal du enten opfylde indkomstkravet elle...

Hvornår skal jeg melde mig ind i en a kasse? (opdateret 2020)

|Comments are Off
Som nyuddannet har du ret til dagpenge efter en særlig dimittendsats, såfremt du...