Sammenlign priser på a-kasser for selvstændige

Virksom
459kr./mdr.

virksom

Ingen Trustpilot
Åben for: selvstændige
Fagforening: 65 kr.

Vælg
Det Faglige Hus
473kr./mdr.

a-kasser-det-faglige-hus


Åben for: alle
Fagforening: 69 kr.

Vælg
Krifa
478kr./mdr.

a-kasser-krifa


Åben for: alle
Fagforening: 39 kr.

Vælg
ASE
489kr./mdr.

a-kasser-ase


Åben for: alle
Fagforening: 67 kr.

Vælg
Business Danmark
464kr./mdr.

a-kasser-business-danmark


Åben for: alle
Fagforening: 167 kr.

Vælg

Sammenlign flere a-kasser

Om a-kasser for selvstændige

I Danmark findes en række a-kasser, som tilbyder at optage både selvstændige og lønmodtagere som medlemmer. Fordi der gælder særlige regler for selvstændige i forhold til dagpenge, har mange a-kasser også særlig fokus på de selvstændige. Nogle a-kasser er endda udelukkende for selvstændige, som eksempelvis Ledernes søsterorganisation Virksom, som gik i luften i januar 2016.

Når du som selvstændig leder efter en a-kasse, kan det være nyttigt at kigge efter særlige forhold som:

  • Prisen (nogle a-kasser har særpriser for selvstændige)
  • Er a-kasse særlig dygtigt til at hjælpe selvstændige?
  • Hvilken rådgivning og juridisk hjælp kan du få som selvstændig?
  • Gælder særlige tilbud til selvstændige i a-kassen?

Som udgangspunkt kan de fleste a-kasser hjælpe med mange af de samme ting. Dog kan der være forskel på hvor meget erfaring en a-kasse har med at håndtere selvstændiges behov. Her på siden har vi udvalgt en række a-kasser, som har stor erfaring med selvstændige og som særligt kan hjælpe dig.

Nogle a-kasser for selvstændige har også særlige tilbud, som er skræddersyet specielt til selvstændige. Det kan være:

  • Særlig juridisk hjælp
  • Rådgivning omkring personaleforhold
  • Inkasso-rådgivning eller hjælp

Dette er blot nogle af de udfordringer en selvstændig erhvervsdrivende typisk står overfor, og hvor det at være medlem af den rigtige a-kasse, kan betyde et stor forskel, hvis du kan får den rigtige hjælp, rådgivning og måske endda hjælp til at drive din virksomhed bedst muligt.

A-kasse-regler for selvstændige

Som nævnt gælder der særlige regler for selvstændige på a-kasseområdet. Det er især i forhold til hvornår kan du betegnes som selvstændig og hvilke krav skal du opfylde for at kunne få dagpenge.

Alle a-kasser har selvfølgelig helt styr på disse regler og når du vil melde dig ind i en a-kasse som selvstændig, bliver du stillet en række spørgsmål i forhold til din virksomhed og situation. Både så a-kassen kan hjælpe dig bedst muligt, men også for at sikre, at du rent faktisk kan defineres som selvstændig.

Billigste og bedste a-kasse for selvstændige?

Mange selvstændige sørger en billig a-kasse, og som det også fremgår af priserne øverst på denne side, er den månedlige prisforskel mellem a-kasserne ikke stor. Du finder altså altså nemt den billigste a-kasse for selvstændige på denne side, men når forskellen på prisen er så lille, bør du også kigge på hvilken der vil være den bedste a-kasse for dig som selvstændig erhvervsdrivende.

Vi har samlet og anbefalet en række a-kasser, som alle er gode a-kasser for selvstændige, og den egentlige forskel mellem dem kan måske være svært at få øje på udefra. Det skyldes også, at a-kasserne i Danmark alle sammen er yderst professionelle og dygtige til både håndtering af dagpenge, men også rådgivning.