Socialpædagogerne (SL A-kasse)

Socialpædagogerne er en fagspecifik fagforening, og SL A-kasse er den dertilhørende a-kasse. Samlet set har de 32.038 medlemmer og er den eneste fagforening og a-kasse kun for socialpædagoger.

Her på siden kan du læse alt det, du har brug for at vide omkring Socialpædagogerne og SL A-kasse.

Du kan for eksempel læse om:

Hvem kan blive medlem af Socialpædagogerne?

For at blive medlem af Socialpædagogerne og SL A-kasse, skal du arbejde inden for det socialpædagogiske område eller være studerende eller nyuddannet pædagog med mulighed for fremtidigt arbejde inden for området.

Du kan altså ikke blive medlem af fagforening og a-kasse, hvis du arbejder inden for andre områder, da der er tale om en fagspecifik a-kasse og fagforening.

Hvad koster det at være medlem af Socialpædagogerne?

Når du ønsker at melde dig ind i Socialpædagogerne, skal du beslutte, om du udelukkende vil være medlem af SL A-kasse, eller om du også vil være medlem af fagforeningen. Det er a-kassen, der giver ret til at modtage dagpenge og hjælper dig til at komme i arbejde igen, men fagforeningen hjælper dig, hvis du får problemer, mens du er i arbejde. Det kan eksempelvis være i forhold til konflikter med ledelsen, barsel, arbejdsskader, med videre. Det er derfor tilrådeligt at blive medlem af begge dele. Priserne (2024-priser) på fagforeningsdelen varierer, afhængigt af om du er i arbejde, er nyuddannet eller er studerende.

 • Medlem af fagforening og a-kasse, i arbejde: 1.088 kroner månedligt
 • Medlem af a-kasse, i arbejde: 490 kroner månedligt
 • Medlem af fagforening og a-kasse, nyuddannet: 490 kroner månedligt
 • Medlem af fagforening og a-kasse, studerende: 99 kroner månedligt

Prisen for nyuddannede er udelukkende for a-kassen, da du som nyuddannet først betaler kontingent til fagforeningen, fra du er kommet i arbejde. Du kan dermed gratis være medlem fra du er færdiguddannet, til du kommer i arbejde (dog maksimalt i 2 år).

Prisen for studerende er udelukkende en studiepris til fagforeningen, da medlemskab af a-kassen er gratis.

Disse services får du som medlem af Socialpædagogerne

SL A-kasse giver dig mulighed for sparring og rådgivning, når du som ledig skal søge nyt job. Derudover får du selvfølgelig udbetalt dagpenge. Vælger du også at blive medlem af Socialpædagogernes fagforening, kan du desuden få en masse services – også når du er i arbejde.

Online værktøjer: På Socialpædagogernes hjemmeside får du adgang til en masse værktøjer, der kan hjælpe dig med at tjekke din løn, opnå ny viden, læse om overenskomster, med videre.

Rådgivning ved jobsamtale: Skal du til jobsamtale, kan du få rådgivning og vejledning inden. Særligt hvis du skal til samtale i den private sektor uden overenskomst, kan det være godt at få styr på, hvad du kan forvente og forlange.

Juridisk rådgivning: Får du brug for juridisk rådgivning i forbindelse med eksempelvis uoverensstemmelser eller arbejdsskade, forhandler Socialpædagogerne din sag med din arbejdsgiver og fører eventuelt en retssag, hvis det bliver nødvendigt.

Karriererådgivning: Er du blevet i tvivl, om du er havnet på den rette hylde, eller vil du bare gerne have nye udfordringer, kan du få telefonisk karrieresparring hver mandag for at finde ud af, hvad din plan skal være.

Socialpædagogerne for selvstændige

SL A-kasse er for ansatte inden for det socialpædagogiske område. Du kan være ansat både i det offentlige og i det private. Som selvstændig kan du også være medlem, hvis du driver virksomhed inden for området. Du skal dog være opmærksom på, at der gælder andre regler for selvstændige i forhold til at være berettiget til dagpenge. Det er eksempelvis din egen opgave at bevise, at din virksomhed er lukket, og hvor meget du har arbejdet og tjent.

Har du tidligere været ansat inden for det socialpædagogiske område og får nyt arbejde eller bliver selvstændig inden for en anden branche, skal du skifte til en anden a-kasse.

Socialpædagogerne for studerende

Som studerende kan du gratis være medlem af SL A-kasse. Du skal studere på en uddannelse, du kan bruge inden for det socialpædagogiske område, for eksempel pædagoguddannelsen. Melder du dig ind i en a-kasse senest 1 år inden, at din uddannelse slutter, kan du modtage dagpenge efter dimittendsatsen direkte i forlængelse af din SU. Er der under 1 år til, at din uddannelse slutter, har du mulighed for at melde dig ind helt op til 14 dage efter, at din uddannelse er afsluttet. Det giver dig ret til dagpenge efter dimittendsatsen efter 1 måneds karens.

Kontingentet til medlemskab er fagforeningen er nedsat til 99 kroner månedligt. Som studerende får du alle de samme fordele, som hvis du var fuldt betalende medlem. Du får hjælp fra tillidsrepræsentanter og faglig og juridisk hjælp, hvis du har behov for det i forbindelse med praktik eller studiearbejde, rådgivning om ansættelsesvilkår og løn, når du er ved at være færdiguddannet og skal søge arbejde, abonnement på fagbladet Socialpædagogen og nyhedsbreve, samt adgang til online vidensbank.

Medlemsfordele hos Socialpædagogerne

Som medlem af Socialpædagogerne er der en række services inkluderet i dit medlemskab, der direkte henvender sig til at hjælpe dig i dit arbejde eller til at hjælpe dig videre i nyt arbejde, såfremt du bliver ledig. Udover de services er der inkluderet en masse medlemsfordele i dit medlemskab, som giver dig mulighed for at opnå følgende rabatter, tilbud og gratis fordele:

 • Mulighed for lønsikring, der sikrer op til 80% af din løn ved ledighed
 • Tilbud på forsikringer gennem Alka
 • Tilbud på rejseforsikring gennem Europæiske Rejseforsikring A/S
 • Gratis testamente gennem TestaViva
 • Rabat ved køb af bøger
 • Gratis adgang til Arbejdermuseet
 • Rabat på ferieophold
 • Pension via Pensionskassen PKA
 • Mulighed for forsikringer gennem Lærernes Brandforsikring, som er bedst i test
 • Tilbud, fordele og rabatter via dit LO Plus kort

Socialpædagogerne på Trustpilot

På Trustpilot har Socialpædagogerne og SL A-kasse kun samlet 83 anmeldelser, hvilket er et meget beskedent antal sammenlignet med medlemstallet. Den samlede Trustscore er på 3,6 ud af 5, hvilket er karakteriseret som værende “Middel”.  Det er dog et meget snævert grundlag at vurdere a-kasse og fagforening på med så få anmeldelser.