CSR – Disse projekter og organisationer støtter vi

Skift-A-Kasse støtter en række projekter og organisationer, der arbejder for at skabe en bedre fremtid. På denne side kan du læse om, hvordan vi gennem en række CSR-projekter tager ansvar for vores klima og arbejdsmiljø.

Hvad er CSR?

CSR står for Corporate Social Responsibility. Det kaldes også ofte for samfundsansvar, social ansvarlighed og den tredobbelte bundlinje.

Målet for CSR er at tydeliggøre, hvad en virksomhed eller organisation gør for at skabe en bedre verden udover deres normale drift og arbejde. Der eksisterer flere tusinde CSR-ordninger, projekter og hjælpeorganisationer overalt i verden. Virksomheder vælger typisk at prioritere et eller to tiltag, da det ofte giver mulighed for at have en større effekt – eller mere mærkbare resultater.

CSR kan både udspille sig på selve arbejdspladsen og ude i verden. Hos Skift-A-Kasse har vi valgt en kombination, fordi vi gerne vil gøre en forskel for både vores brugere og vores medarbejdere.

Du kan læse mere om CSR som begreb og råd til, hvordan du introducerer og driver CSR-projekter i din egen virksomhed på Dansk Erhvervs rådgivningsside.

Hvem støtter Skift-A-Kasse?

Selvom vi ønsker det, kan vi ikke støtte alt.

Vi har derfor valgt at prioritere projekter og tiltag, der er med til at skabe et bedre klima og en bedre arbejdsplads for vores medarbejdere. Vi har valgt klimaet og vores eget arbejdsmiljø, fordi det er der, hvor vi mener, at vi kan skabe den største forskel.

Der er specifikt tale om tre forskellige projekter:

  • CO2 Neutralt website
  • Save the Future
  • Et Sundt Arbejdsmiljø

CO2 Neutralt website

Normalt tænker de fleste af os ikke over, hvor meget strøm vores daglige surfing på nettet kræver. Den strøm udleder CO2. Det betyder, at en

Skift-A-Kasse får ofte mere end 10.000+ besøgende om måneden. Selvom vi har gjort alt for at mindske vores belastning af miljøet – hvilket også er med til at gøre hjemmesiden hurtigere – betyder det stadig, at vores side producerer hvad, der svarer til cirka 49,41 kg. CO2 om året.

Det vil vi gerne gøre noget ved.

Skift-A-Kasse er derfor tilmeldt CO2 Neutralt website, også kaldet Ingen CO2. Det er en tilmeldingsordning, der skaber CO2-reduktion ved at deltage i en række projekter, der er godkendt af Gold Standard, som oprindeligt blev skabt af WWF. De er blandt andet med til at opføre nye vedvarende energikilder over hele verden.

Vi betaler en fast årlig medlemspris for at neutralisere en andel af CO2, der svarer til vores hjemmesides forbrug – både vores servere og besøgende.

Save the Future

Vi er også tilmeldt Save the Future.

De er en dansk organisation, som arbejder for at skabe en øget bevidsthed om klimaforbedringer og virksomheder, der afgiver et løfte om at være miljøbevidste og skabe grønne løsninger.

Det gør det også muligt for forbrugere at tage aktive og grønne valg, fordi de kan fravælge virksomheder, der ikke tilkendegiver et ønske om at reducere deres klimapåvirkning og skabe flere klimaforbedringer.

Et Sundt Arbejdsmiljø

Skift-A-Kasse arbejder også for at skabe et sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø for vores medarbejdere.

Vi er derfor også tilmeldt Et Sundt Arbejdsmiljø, som forpligter virksomheder til at garantere sunde indeklimaer og en inkluderende arbejdskultur. Det betyder, at vi ikke tolerere mobning på arbejdspladsen eller krænkelser. Vi har også arbejdet for at skabe gode rammer for vores ansatte, såsom et lavt støjniveau, godt med dagslys og god udluftning.