Lederne

Lederne er Danmarks største fagforening og a-kasse for ledere. Samlet set har organisationen over 115.000 medlemmer med ledelsesmæssig baggrund.

I denne guide finder du alt info om medlemskab af Lederne i 2022

Hvem kan blive medlem af Lederne?

For at blive medlem af Lederne, skal du være funktionæransat, og så skal du være ansat i et job som leder eller betroet medarbejder. Du behøver dog ikke have personaleansvar for at være medlem.

Fagforeningen og a-kassen henvender sig altså i særdeleshed til direktører, souschefer, projektledere, butikschefer, afdelingsledere, økonomichefer, mv.

Lederne er en faglig organisation, der har tilknyttet a-kassen LH. Priserne for fuldtidsforsikrede medlemmer er som følger (2022-priser):

  • A-kasse: 480,-
  • Fagforening: 197,-
  • A-kasse + fagforening: 565,-

Du kan vælge, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du også vil være medlem af fagforeningen. Når du melder dig ind i begge dele opnår du rabat for fagforeningen. Prisdifferencen er så lille, at det ikke kan svare sig at finde en fagforening et andet sted, hvis du vælger Ledernes a-kasse.

Disse services får du som fagligt medlem af Lederne

Vælger du et samlet medlemskab, der også inkluderer fagforening, får du adgang til en lang række ydelser og services, som du kan se herunder.

Juridisk hjælp: Som leder eller medarbejder kan du komme ud for at stå i situationer, der kræver juridisk kendskab. Det kan være ved opsigelse, uoverensstemmelser eller nyt job. Som medlem af Ledernes fagforening har du mulighed for rådgivning og opbakning fra et hold af jurister. Svaret kræves som regel prompte ved visse sager, og derfor er der svargaranti på 24 timer på hverdage. Den juridiske rådgivning kan også bruges som et ekstra sæt øjne, inden du underskriver en kontrakt, eller når du modtager en opsigelse, så du er sikker på, at dine rettigheder bliver overholdt.

Forsikringer: Som medlem af Lederne får du fordelagtige tilbud på privatforsikringer, herunder ulykkesforsikring, helbredsforsikring, indboforsikring, bilforsikring, motorcykelforsikring, knallertforsikring, campingvognsforsikring og dyreforsikring.

Pensionsordning: I samarbejde med PFA tilbyder Lederne pensionsordningen LederPension, som både er en privat pensionsordning og en arbejdsmarkedsordning. Fordelen er, at ordningen udarbejdes individuelt, så den passer til dig og din familie.

Mulighed for attraktiv lønsikring: Som leder har du en løn, der er en del højere end højeste dagpengesats, og derfor er det ikke sikkert, at dagpenge er nok til at dække alle dine faster udgifter. Med en lønsikring, som er en udvidet forsikring af din løn, kan du få udbetalt op til 90% af din tidligere løn ved ledighed.

Kurser, uddannelser og arrangementer: Lederne har en lang række kurser, efteruddannelser og øvrige arrangementer, som du som medlem af fagforeningen har mulighed for at deltage i. Du kan for eksempel komme på kursus i et nyt koncept inden for MUS-samtaler eller stresshåndtering.

Konkurrencer: Alle faglige organisationer vil gerne have flere medlemmer, og det gælder selvfølgelig også for Lederne. Derfor kan du indimellem deltage i konkurrencer om eksempelvis sommerhusophold, hvis du trækker nye medlemmer til.

Karriererådgivning: Vil du gerne videre op ad karrierestigen, eller vil du helt skifte kurs? Lederne har en række karrierekonsulenter tilknyttet, som kan hjælpe dig videre. Uanset, om du er i job eller er blevet opsagt, kan du få personlig sparring. Konsulenterne kan også give feedback på CV og jobansøgninger.

Lederne som selvstændig

Overvejer du at blive selvstændig, er der god og kompetent vejledning at hente hos Lederne. Er du allerede selvstændig, eller tager du skridtet, kan du blive medlem af Ledernes søsterorganisation Virksom, der har speciale i netop selvstændige.

I 2016 oprettede Lederne to søsterorganisationer; Virksom for selvstændige og PRO for funktionærer, der selv forhandler deres kontrakt og løn. Det er stadig Lederne, du er medlem af, men med søsterorganisationerne får du mulighed for mere målrettet rådgivning og sparring.

Hvis du selv forhandler løn

Er du ansat som funktionær, men selv forhandler løn og kontrakt, hører du til i Ledernes søsterorganisation PRO. Lederne er delt i tre organisationer, hvoraf PRO er den ene, og Virksom er den anden. Du skal ikke melde dig ud eller skifte organisation, du skal blot oplyse om omstændighederne i din stilling, så sørger Lederne for, at du får hjælp i den organisation, der passer bedst til dig, når du henvender dig.

Bedste a-kasse til at få dig tilbage i job

I 2014 blev a-kassen LH kåret til at være den a-kasse, der var bedst og hurtigst til at få sine medlemmer tilbage i job efter afskedigelse. Undersøgelsen og konklusionen er foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som er en del af Beskæftigelsesministeriet. Bliver du ledig, ønsker du formentlig at komme tilbage i arbejde igen hurtigst muligt. Ikke mindst fordi dagpengesatsen er væsentligt lavere end den løn, du almindeligvis får. Derfor er det vigtigt med en stærk a-kasse, der formår at give dig den rådgivning og sparring, du har behov for, eksempelvis til jobsøgning, efteruddannelse, kurser, og personlig rådgivning i din opsigelsesperiode. Dermed har du de bedste muligheder for at komme i nyt job, inden opsigelsesperioden udløber, og du undgår dermed at blive ledig, at skulle leve af dagpenge og at få hul i CV’et.

Medlemsfordele hos Lederne

Udover de mange ydelser og services, får som medlem af Lederne også en række medlemsfordele:

  • LederNetværk, hvor du kan sparre med andre ledere over hele landet.
  • Medlemstilbud, for eksempel på lederkurser.
  • Online guides, for eksempel til din profil på LinkedIn.

Lederne på Trustpilot

Lederne har et meget beskedent antal anmeldelser på Trustpilot, deres medlemstal taget i betragtning.

Under 130 har anmeldt organisationen, og den samlede Trustscore er under middel.

Det vurderes dog ikke, at scoren giver et retvisende billede af tilfredsheden med under 130 anmeldelser og over 115.000 medlemmer. Lederne har selv foretaget en tilfredshedsundersøgelse blandt deres medlemmer, hvor 91% erklærer sig tilfredse, hvilket er en rigtig flot andel.