Business Danmark a-kasse

Business Danmark er en forholdsvis lille fagforening og a-kasse med 29.000 medlemmer. De har speciale i salg og marketing og tilbyder en række fordele til deres medlemmer.

Hvem kan blive medlem af Business Danmark?

Business Danmark er en branchespecifik fagforening og a-kasse, der udelukkende optager medlemmer inden for salgs- og marketingsbranchen.

Medlemmerne er både lønmodtagere, ledere og selvstændige erhvervsdrivende. Fælles er, at de arbejder inden for handelsbranchen med blandt andet at sælge, markedsføre, rådgive eller udvikle.

Har du eksempelvis en uddannelse inden for erhvervsøkonomi eller markedsføringsøkonomi, kan du blive medlem. Studerende inden for handels- og markedsføringsbranchen kan ligeledes blive medlem af Business Danmark.

Hvad koster det at være medlem af Business Danmark?

Når du ønsker at melde dig ind i Business Danmark, skal du beslutte, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du også ønsker at blive medlem af fagforeningen.

A-kassen giver dig ret til at modtage dagpenge og hjælper dig i arbejde igen, når du bliver ledig. Fagforeningen hjælper dig, hvis der opstår problemer, imens du er i job. Eksempelvis uoverensstemmelser med din chef, forkerte lønudbetalinger eller et ønske om karriereskift.

Priserne på kontingent til fagforening og a-kasse hos Business Danmark er som følger (2024-priser):

 • Medlem af fagforeningen: 167 kroner månedligt
 • Medlemmer på fleksibel efterløn: 83 kroner månedligt
 • Medlemmar, studerende: 0 kroner
 • Medlemmer, der er pensionister: 292 kroner per år
 • Medlem af a-kassen: 506 kroner månedligt
 • Medlem inklusive efterlønsbidrag: 1.024 kroner månedligt

Kontingent til både fagforening og a-kasse kan altid trækkes fra i skat.

Disse services får du som medlem af Business Danmark

Som medlem af Business Danmark fagforening og a-kasse (vær opmærksom på, at du skal være medlem af begge dele for at få adgang til alle services) får du adgang til en lang række services, når du enten oplever problemer på din arbejdsplads, ønsker at videreuddanne dig eller har brug for hjælp til at komme i arbejde igen ved ledighed.

Rådgivning: Når du bliver ledig, bliver du tilbudt rådgivning i forhold til at være dagpengemodtager og at søge nyt arbejde, så du er ledig i kortest mulig tid. Business Danmark har færre ledige medlemmer end landsgennemsnittet.

Socialrådgivning: Er du i en position, hvor du har behov for det, har Business Danmark tilknyttet socialrådgivere, så du kan blive vejledt i blandt andet revalidering og flexjob.

Faglige og sociale arrangementer: Hvert år afholdes der hundredvis af sociale og faglige arrangementer rundt omkring i hele landet, herunder blandt andet oplæg, webinarer og workshops.

Commercial Academy: Som medlem af Business Danmark, får du adgang til Commercial Academy, som giver dig en lang række muligheder inden for relevante kurser og efteruddannelser, virksomhedsbesøg, karrieresparring og businessbøger.

Juridisk rådgivning: Oplever du problemer i din ansættelse, kan du kontakte Business Danmarks juridiske rådgivning og få svar på og hjælp til alt fra løn til konflikter og rammer for din ansættelse.

Business Danmark for selvstændige

Som selvstændig kan du også blive medlem af Business Danmark. Det kræver udelukkende, at din virksomhed er inden for salgs- og marketingsbranchen. Måske ejer du en webshop, et marketingsbureau eller en fysisk butik. Som medlem af Business Danmark er du medlem af en fagforening og a-kasse, der har speciale i dét at være forretningsdrivende, og som har det nødvendige branchekendskab til at kunne hjælpe og vejlede dig. Både når du støder på problemer undervejs, eller hvis du på et tidspunkt ønsker at lukke din virksomhed for at tage et almindeligt lønmodtagerjob igen. Du bliver desuden tilbudt en lang række kurser og arrangementer inden for din branche og karriere, og du bliver medlem af et netværk med ligesindede.

Har du et lønmodtagerjob, eller er du ledig, og ønsker du at starte selvstændig virksomhed, kan Business Danmark guide dig. Som lønmodtager er det sjældent en hindring at starte op ved siden af dit fuldtidsjob, men som ledig er reglerne kringlede, og du må ikke som udgangspunkt starte selvstændig virksomhed, så længe du modtager dagpenge.

Business Danmark for studerende

Som studerende kan du gratis være medlem af Business Danmarks fagforening og a-kasse. Melder du dig ind senest 1 år, inden din uddannelse slutter, kan du modtage dagpenge efter dimittendsatsen allerede fra den dag, hvor din uddannelse er færdig. Er der under 1 år tilbage, eller er du netop blevet færdiguddannet, kan du nå at melde dig ind i Business Danmark helt op til 14 dage efter, at din uddannelse er færdig, og stadig have ret til dagpenge. Dog først efter en måneds karensperiode.

Medlemsfordele hos Business Danmark

Udover de mange services, du bliver tilbudt som medlem af Business Danmarks a-kasse og fagforening, får du også en række medlemsfordele:

 • Fordelagtige pensionsordninger
 • Fordelagtige privatforsikringer
 • Rabatordninger på transport, herunder benzinkort, færgerabat og serviceydelser på din bil
 • Tilbud på hotelophold
 • Tilbud på ferieophold
 • Advokatrådgivning via ADVODAN
 • Kreditkort (Diners Club og Eurocard)
 • Lønsikring der dækker op til 90% af din løn

Derudover er der visse fordele ved at vælge Business Danmark:

 • Ledigheden blandt medlemmer af Business Danmark ligger under landsgennemsnittet
 • 90% af medlemmerne er tilfredse med Business Danmark

Business Danmark på Trustpilot

På Trustpilot har Business Danmark over 1.173 anmeldelser og lander samlet set på en Trustscore på 4.8 ud af 5, hvilket er karakteriseret som ”Fremragende”. Scoren placerer Business Danmark på en samlet 2. plads over a-kasser på Trustpilot.

De 5 største fordele ved Business Danmark

Se de fem største fordele ved at vælge Business Danmark som din nye a-kasse.

Business Danmark er en fagspecifik fagforening og a-kasse for dig, der arbejder med salg eller marketing. Der er tale om en forholdsvis lille forening med omkring 29.000 medlemmer, hvilket er beskedent til sammenligning med mange af de større og tværfaglige a-kasser. Det er dog langt fra en ulempe med en lille a-kasse, der må formodes at gøre en større indsats for de enkelte medlemmer.

Arbejder du inden for salgs- eller marketingsbranchen, er du sikkert stødt på Business Danmark i din jagt på den helt rigtige a-kasse – og det er et rigtig godt valg. Der findes rigtig mange a-kasser for netop din branche, og eftersom de alle giver dig ret til den samme dagpengesats, kan du lige så godt vælge den a-kasse, hvor du får mest for pengene. Her kan du kigge på ekstra services og medlemsfordele, men du bør også kigge på den generelle medlemstilfredshed, der indikerer a-kassens serviceniveau.

Hos Business Danmark får du både en lang række af fordele, der virkelig tjener dit medlemskontingent ind igen, og derudover er medlemstilfredsheden blandt landets højeste. Der er altså rigtig mange gode grunde til at vælge Business Danmark som din a-kasse. Du kan se de fem største fordele nedenfor.

1. Mange medlemsfordele

Netop fordi alle a-kasser giver ret til samme personlige dagpengesats, bør du undersøge, hvad du ellers får for dine penge. De fleste a-kasser (og fagforeninger) tilbyder en række af tillægsydelser, som potentielt kan spare dig rigtig mange penge på for eksempel ferieophold, transport og forsikringer.

Business Danmark er én af de a-kasser og fagforeninger, der tilbyder deres medlemmer rigtig mange fordele. Udover rådgivning, juridisk rådgivning og socialrådgivning i forbindelse med jobsøgning eller karriereskifte, får du også adgang til følgende:

 • En række faglige og sociale arrangementer med mulighed for at netværkev
 • Kurser og efteruddannelse
 • Fordelagtig pensionsordning
 • Tilbud på privatforsikringer
 • En lang række af rabatordninger på blandt andet brændstof og transport
 • Tilbud på hotel- og ferieophold
 • Advokatrådgivning
 • Kreditkort
 • Mulighed for lønsikring

Der er potentielt rigtig mange penge at spare via de fordelagtige tilbuds- og rabatordninger, som du får adgang til med dit medlemskab af Business Danmark, så derfor tjener kontingentprisen sig hurtigt hjem igen. Forstået på den måde, at hvis du kan spare et par tusinde kroner på dine privatforsikringer og et par tusinde kroner på sommerferien ved at gøre brug af medlemstilbuddene, har du pludselig ikke de store udgifter til dit medlemskab – men du har naturligvis stadig den samme ret til dagpenge, hvis du skulle miste dit arbejde.

2. Lavt a-kassekontingent

Selvom Business Danmark er en fagspecifik a-kasse og fagforening, er der tale om et prisleje i den lavere ende af skalaen. Du kan blive medlem af a-kassen for kun 506 kroner om måneden, og hvis du samtidig ønsker at være medlem af fagforeningen, kan du blive det for 167 kroner om måneden.

3. Høj medlemstilfredshed

Det er vigtigt ikke at betale for meget for sit medlemskab af a-kasse, og det er naturligvis en fordel med gode rabatordninger. Men i princippet er det langt vigtigere, at du generelt set er tilfreds med dit medlemskab, og at du modtager den service, du forventer, når du er i kontakt med a-kassen (eller fagforeningen). Det er chancen meget stor for, hvis du vælger Business Danmark som din a-kasse. Det er nemlig én af de a-kasser med allerhøjst medlemstilfredshed af alle de danske a-kasser på markedet.

På Trustpilot får Business Danmark 4,8 ud af 5 stjerner og den bedst mulige samlede bedømmelse ”Fremragende”. Der er altså tale om en a-kasse og fagforening med meget tilfredse medlemmer, hvilket øger chancen, for at du også bliver tilfreds med dit medlemskab.

4. Eksperter i din branche

Business Danmark er en branchespecifik a-kasse. Det vil sige, at de udelukkende optager medlemmer fra udvalgte brancher. I dette tilfælde brancher inden for salg- og marketing. Du kan for eksempel være uddannet markedsføringsøkonom eller selvstændig erhvervsdrivende.

Der er mange fordele ved at vælge en a-kasse og fagforening med speciale i netop din branche. Dels er du sikret en kompetent rådgivning; medarbejderne er uddannede i netop dit arbejdsområde. Derudover får du via de udbudte kurser og øvrige arrangementer mulighed for at øge dit netværk med relevante kontakter inden for dit fag. Der er altså rig mulighed for blandt andet at finde nye samarbejdspartnere og kunder eller blot at sparre med ligesindede.

5. A-kasse og fagforening under samme tag

Det er naturligvis en fordel at være medlem af både a-kasse og fagforening, så du både er sikret, mens du er i arbejde via fagforeningsmedlemskabet, og hvis du mister dit arbejde via a-kassemedlemskabet. Ofte er det også en fordel at have begge dele samlet under samme tag. Det er nemlig den samme forening, der så behandler din henvendelse, både før, under og efter jobskifte og ledighed.

A-kassen giver dig ret til dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Derudover tilbyder de en række services i forbindelse med dét at være ledig og jobsøgende. Det være sig efteruddannelse, kurser, sparring og rådgivning, samt mulighed for lønsikring (hvis du har betalt til det på forhånd).

Fagforeningen sikrer dig derimod, mens du stadig er i arbejde. Dens primære funktion er at sikre, at dine rettigheder bliver overholdt, herunder især den gældende overenskomst. Du kan søge hjælp hos fagforeningen, hvis du har spørgsmål til din ansættelse, hvis der er kontroverser på arbejdspladsen, hvis du får for lidt i løn, hvis du skal på barsel og alt, der i øvrigt vedrører din overenskomst og ansættelse.