Krifa

Krifa er en af Danmarks største og ældste a-kasser med tilhørende fagforening. I denne guide finder du alt info om medlemskab af Krifa i 2024.

Hvem kan blive medlem?

Krifa er en tværfaglig a-kasse og fagforening, hvor alle der er funktionærer, lønmodtagere eller studerende kan optages som medlem.

Krifa er en tværfaglig eller en såkaldt ”gul” a-kasse, hvilket betyder at man ikke støtter politiske partier økonomisk, og dermed kan holde kontingentet lavere end traditionelle a-kasser.

Er du selvstændig, kan du blive medlem af Krifa Selvstændige, hvor du får kompetent rådgivning inden for dét at drive selvstændig virksomhed.

Krifa Selvstændige – for selvstændige

For at blive medlem af Krifa, skal du som udgangspunkt være lønmodtager. Krifa har dog, Krifa Selvstændige, der er en a-kasse for dig med selvstændig virksomhed, uanset om du er iværksætter på idéniveau; om du har en etableret virksomhed, eller om du er ansat i din ægtefælles virksomhed. Krifa Erhverv er udelukkende en a-kasse og ikke et tilbud om fagforening. Du får dog mulighed for rådgivning som virksomhedsejer.

Som medlem af Krifa Selvstændige, er du medlem af en a-kasse, der har speciale i selvstændige. Du kan blandt andet benytte dig af deres helt særlige erhvervsrådgivning, hvor du kan få råd og sparring i forhold til personalejura, kontrakter, juridiske spørgsmål, med videre.

Prisen for medlemskab er det samme som kontingentet på a-kasse for lønmodtagere. Prisen inkluderer udbetaling af dagpenge, hvis du skulle vælge at lukke din virksomhed, og erhvervsrådgivning, mens du driver din virksomhed.

Krifa for studerende

Krifa tilbyder gratis medlemskab af både fagforening og a-kasse til studerende, men de tilbyder også meget mere end det. Som studerende får du blandt andet adgang til en masse online hjælpeværktøjer, tilbud på forsikringer og tilbud på bøger.

Du får adgang til nedenstående som studerende medlem af Krifa:

  • Online materiale med hjælp til eksamen og jobansøgning
  • Podcasts og webinarer
  • Tilbud på bøger til social- og sundhedshjælperuddannelsen
  • Tilbud på ulykkesforsikring
  • Tjek af ansættelseskontrakt
  • Personlig karrieresamtale
  • Juridisk hjælp i forbindelse med studiejob

Hvad koster det at være medlem af Krife – a-kasse og fagforening?

Hos Krifa kan du også kombinere dit medlemskab af a-kasse og fagforening under ét tag.

Når du registrerer dig i a-kassen hos Krifa, har du muligheden for at tilføje medlemskab af fagforeningen. Dette vil koste dig et yderligere beløb på 150 kroner om måneden. A-kasse medlemskab koster 523 kroner om måneden (2024-pris).

Her er en oversigt over omkostningerne:

  • A-kasse, fuldtid: 512 kroner månedligt
  • A-kasse, deltid: 395 kroner månedligt
  • A-kasse, fuldtid med efterlønsbidrag: 1.071 kroner månedligt
  • A-kasse, deltid med efterlønsbidrag: 760 kroner månedligt
  • Fagforening, både fuldtid og deltid: 150 kroner månedligt
  • Samlet medlemskab af a-kasse og fagforening, fuldtid: 673 kroner månedligt
  • Samlet medlemskab af a-kasse og fagforening, deltid: 545 kroner månedligt

Studerende kan blive gratis medlemmer af både a-kassen og fagforeningen.

 

Medlemsfordele

Som medlem af Krifas fagforening får du en række medlemsfordele, udover de mange forskellige services, der er inkluderet i medlemspakkerne.

  • Tilbud og rabatter på ophold, forlystelsesparker, advokathjælp, avisabonnementer, med mere
  • Tilbud på ulykkesforsikring
  • Uddannelse til arbejdslystkonsulent
  • Lønsikring, der sikrer dig op til 90% af din tidligere månedsløn
  • Erhvervsrådgivning, hvis du overvejer at blive selvstændig

Krifa har sit eget forsikringsselskab Krifa Forsikring A/S (eller Fri Forsikring A/S). Det er gennem Krifa Forsikring A/S, at Krifa tilbyder sine medlemmer lønsikring. Ulykkesforsikring tilbydes gennem NEM Forsikring, der har mere end 150 års erfaring på området. Her får du helt særlige priser som medlem af Krifa, uanset om du er lønmodtager eller studerende.

5 gode grunde til at vælge Krifa

Du kan vælge imellem en lang række af tværfaglige a-kasser, hvor Krifa er én af de største. Krifa har i a-kassen 145.444 medlemmer (pr. april 2024) og mere end 100 års erfaring. Kombineret med en lav medlemspris og god service, er Krifa et rigtig godt bud på din nye a-kasse (og måske også fagforening).

Se de fem største fordele ved Krifa herunder.

1. Tværfaglig a-kasse for alle

Krifa er en såkaldt tværfaglig fagforening og a-kasse. Kort sagt betyder det, at der er plads til alle, uafhængigt af branche og ansættelsestype; ligesom også selvstændige erhvervsdrivende og studerende kan være medlem. Til sammen skaber det en dynamisk forening med et lavt budget. Tværfaglige foreninger er derudover typisk upolitiske, så ikke du risikerer at støtte et politisk parti i forbindelse med dit medlemskab.

En tværfaglig a-kasse kan tilbyde de samme kerneydelser som en fagspecifik a-kasse. Til gengæld kan du typisk spare lidt på medlemskontingentet, og der er som regel også lidt ekstra medlemsfordele at hente; og det er bestemt heller ingen undtagelse hos Krifa, hvor prisen (især for fagforeningsmedlemskabet) er meget lav, og hvor der er rigeligt med medlemsfordele at tage af, som til sammen kan spare dig rigtig mange penge.

Selvom du er medlem af en tværfaglig a-kasse og fagforening, har du stadig ret til de samme overenskomster og vilkår, som hvis du var medlem af en fagspecifik a-kasse og overenskomstforhandlende fagforening – og du har ret til akkurat det samme i dagpenge.

2. Lav pris og mulighed for meget billig fagforening

Prisen for et Krifa medlemskab i 2024 er 523 kroner, hvilket ligger i midten af skalaen rent prismæssigt, men det bliver udlignet af den billige fagforening, der kun koster 150 kroner om måneden. Det betyder, at du kan få et samlet medlemskab til 673 kroner.

Det er selvfølgelig helt valgfrit, om du vil være medlem af fagforeningen, når du melder dig ind i Krifa A-kasse. Du kan sagtens nøjes med et medlemskab af a-kassen, som giver dig ret til dagpenge ved ledighed. Du bør dog overveje fagforeningens mange fordele; især fordi medlemskontingentet hos Krifa er så lavt og giver adgang til mange rabataftaler.

Fagforeningen er din hjælpende hånd i forhold til alt det juridiske og overenskomstmæssige i forbindelse med din ansættelse. De kan rådgive og vejlede, men de kan også stå for direkte kommunikation med din arbejdsplads og sågar føre retssager mod dem om nødvendigt. Uanset, er det rart med en ”allieret”, der har styr på, om din ansættelse og forholdene på arbejdspladsen lever op til det, du har ret til.

OBS: Både medlemskab af fagforening og a-kasse er fradragsberettigede. Det betyder, at du kan trække det, du betaler i medlemskontingent fra i skat. Det gør du på din forskudsopgørelse. Økonomisk betyder det, at du reelt kun betaler 2/3 af medlemskontingentet af egen lomme.

3. Særlige tilbud til studerende

Som studerende kan du blive gratis medlem af alle a-kasser, herunder Krifa. Netop fordi medlemskabet er gratis, er det ikke ofte, at der bliver tilbudt særlige fordele til studerende, men det er nu altså tilfældet hos Krifa. Her får du faktisk en lang række af fordele og tilbud, når du er gratis studiemedlem.

  • Online materiale om eksamen, jobansøgning, jobsamtaler, arbejdslyst på studiet, med videre
  • Adgang til gratis webinarer og podcasts
  • Tilbud på bøger til social- og sundhedshjælperuddannelsen
  • Personlig karrieresamtale
  • Juridisk hjælp i forbindelse med studiejob
  • Rabat på ulykkesforsikring
  • Gennemgang af ansættelseskontrakt
  • Gennemgang af løn og feriepenge
  • Rådgivning om studiestress
  • Hjælp til CV og jobsøgning

4. Mange gode medlemsfordele

Som det ses ovenfor er der mange ekstra fordele at hente som studerende, men også som lønmodtager og selvstændig er der mange fordele ved at melde sig ind i Krifa. Selvom du da får adgang til visse fordele med et medlemskab af a-kassen, hører langt de fleste af fordelene til medlemskabet af fagforening (hvilket typisk er gældende for a-kasser og fagforeninger under samme tag).

Det kan dog sagtens betale sig at give de 150 kroner ekstra om måneden for fagforeningsmedlemskabet, for udover naturligvis at få rådgivning og vejledning i forbindelse med din ansættelse, er der potentielt mange penge at spare via de gode fordele.

  • Gode rabatter på ferieophold og entreer, med videre
  • Advokathjælp
  • Tilbud på ulykkesforsikring
  • Mulighed for lønsikring, der sikrer op til 90% af din løn
  • Rådgivning i forbindelse med overvejelser omkring at starte selvstændig virksomhed

5. Høj medlemstilfredshed

Selvfølgelig bør du sammenligne pris og fordele, når du vælger a-kasse, men det er også vigtigt at kigge på medlemstilfredsheden. Medlemstilfredsheden afspejler nemlig, hvor god en a-kasse der egentlig er tale om. Er medlemmerne generelt tilfredse med den service og ydelse, de får af a-kassen, gør a-kassen sit arbejde godt – og du kan dermed også forvente en god og retfærdig behandling, hvis du selv får behov for det, for eksempel i forbindelse med ledighed.

Medlemmerne af Krifa er generelt tilfredse med deres medlemskab. På Trustpilot får Krifa den samlede bedømmelse ”God” og 4.4 du af 5-stjernede.