Ase

ASE er Danmarks femte største a-kasse med 143.929 medlemmer fordelt på lønmodtagere og selvstændige. I denne guide finder du alt info om medlemskab af ASE i 2022.

Hvem kan blive medlem af ASE?

ASE er en ”gul” eller tværfaglig a-kasse. Det betyder, at de optager medlemmer fra alle brancher og job, og at de desuden ikke støtter politiske partier. A-kassen er 100% ejet af medlemmerne.

Oprindeligt var ASE udelukkende en a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende, men med den vision, at alle, der ”ser muligheder frem for begrænsninger”, skulle have mulighed for at være med, blev de i 2002 en a-kasse for alle. Uanset, om du er lønmodtager, studerende eller selvstændig – og uanset din branche – kan du blive medlem af ASE.

Hvad koster det at være medlem af ASE – a-kasse og fagforening?

Hos ASE kan du samle dit medlemskab af a-kasse og fagforening under samme tag.

Når du tilmelder dig a-kassen, skal du altså beslutte, om du samtidig ønsker at melde dig ind i fagforeningen. Det koster et beskedent beløb på 69 kroner om måneden ekstra. Kontingentet til a-kassen koster 514 kroner månedligt (2022-pris) og er, som alle andre steder, sammensat af medlemsbidraget, et administrationsbidrag og et ATP-bidrag.

 • Medlemskab af a-kasse: 514 kroner månedligt
 • Medlemskab af fagforening: 71 kroner månedligt
 • Medlemskab af a-kasse og fagforening: 572 kroner månedligt

Som studerende kan du gratis være medlem af a-kassen, men skal betale for medlemskab af fagforeningen.

Disse services får du som medlem af ASE

Hos ASE får du en lang række services inkluderet i dit abonnement, udover udbetaling af dagpenge, som alle a-kasser kan stå for.

Du skal være opmærksom på, at alle fordele hos ASE kun fås, hvis du både er medlem af a-kasse og fagforening.

Rådgivning: Hos ASE har du mulighed for at få rådgivningssamtaler inden for et emne, der er aktuelt for dig. Det kan blandt andet være i forbindelse med barsel, opsigelse, ansættelse, økonomi eller syge- og feriedagpenge.

Kurser: Du bliver som medlem tilbudt en masse forskellige kurser, som kan være både personligheds- og kompetenceudviklende. Alle medlemmer kan deltage i kurserne, men de er udelukkende gratis for medlemmer, der også er tilmeldt fagforeningen.

Karrieresparring: ASE Jobudvikling er karriererådgivning til dig, der har brug for at kickstarte din karriere, uanset om du er ledig eller i job. Du kan få hjælp til at få øje på nye muligheder eller sparring omkring dine ideer og drømme. Måske skal du skifte branche eller starte selvstændig virksomhed?

Hjælp til jobansøgning, CV og jobsamtale: Vil du gerne have tjekket din jobansøgning igennem eller have hjælp til at opstille dit CV på en pæn og overskuelig måde, så kan du få hjælp hos ASE. De tilbyder også samtaler, der kan forberede dig på din kommende jobsamtale.

Outplacement: Hvis du er i en opsigelsesperiode, eller selv ønsker at komme videre i din karriere, kan du tilmelde dig et outplacement forløb, hvor du får tilknyttet en job- og karrierekonsulent og et skræddersyet forløb, der skal hjælpe dig videre i job, så du undgår at blive ledig.

Juridisk hjælp: Hos ASE har du mulighed for at få kompetent hjælp af jurister og advokater, hvis der opstår problemer på din arbejdsplads, eller i tilfælde af en retssag.

ASE for selvstændige

ASE er en gammel a-kasse, der har rødder helt tilbage til 1976, hvor de startede som en a-kasse for selvstændige.

I 2002 blev de en tværfaglig a-kasse, og i dag er deres medlemmer cirka fordelt ligeligt mellem lønmodtagere og selvstændige. Som selvstændig har du med ASE mulighed for at få en a-kasse og en fagforening med speciale i dét at drive selvstændig virksomhed. Der følger en lang række services og fordele med medlemskabet som selvstændig hos ASE:

 • Netværk med mulighed for faglig sparring, udvikling og inspiration
 • Inkassorådgivning
 • Rådgivning om personalejura
 • Rådgivning om ledelse og HR
 • Økonomisk rådgivning
 • Rådgivning og sparring i forbindelse med rekruttering
 • Mulighed for tillægsforsikringer og lønsikring

ASE for studerende

Som studerende, uanset uddannelse og branche, kan du gratis blive medlem af ASE a-kasse.

Du kan desuden vælge, om du vil være medlem af ASE fagforening til 71 kroner om måneden.

Som medlem af a-kassen som studerende, optjener du ret til dagpenge, og du har mulighed for at deltage på jobsøgnings- og inspirationskurser.

Melder du dig ind i en a-kasse senest 1 år, inden din uddannelse slutter, har du mulighed for at få dagpenge fra den dag, din uddannelse er færdig. Du har dog mulighed for at melde dig ind i en a-kasse helt op til 14 dage efter, at din uddannelse er sluttet. Ved tilmelding under 1 år inden, du uddannelse er færdig, er der en måneds karens, førend du kan modtage dagpenge. Det betyder, at den første måned som færdiguddannet, vil du stå uden indtægt. Det er derfor en rigtig god idé at melde dig ind i god tid.

Medlemsfordele hos ASE

Udover de services, der direkte hjælper dig med konflikter på din arbejdsplads, spørgsmål til din ansættelse eller dagpenge, samt udbetalingen heraf, får du hos ASE en række medlemsfordele i form af rabatter og tilbud.

 • Forsikring: I samarbejde med TopDanmark kan du som medlem af ASE få adgang til billige forsikringer som sundhedssikring og sygesikring.
 • Lønsikring: Mulighed for ASE Lønsikring, der sikrer dig op til 85% af din tidligere løn ved ledighed.
 • Pension: Mulighed for pensionsopsparing gennem TopDanmark, hvor du kun betaler 4% i administrationsgebyr som medlem.

ASE på Trustpilot

På Trustpilot har ASE knap 600 anmeldelser og en samlet Trustscore på 4.1 ud af 5, hvilket er karakteriseret som ”god”. Samlet set giver det ASE en 11. plads over a-kasser på Trustpilot. Ifølge deres egen seneste medlemstilfredshedsundersøgelse, er 85% af deres medlemmer tilfredse.

De 5 største fordele ved ASE

Se de fem største fordele ved at vælge ASE som din nye a-kasse i 2022.

ASE er én af Danmarks største fagforeninger og a-kasser med mere end 150.000 medlemmer fordelt på lønmodtagere, selvstændige og studerende. De mange medlemmer vidner om en høj tilfredshed, og det er da også tilfældet, når der kigges på anmeldelser på Trustpilot. Mere end 1.100 har bedømt ASE, og det giver en samlet bedømmelse på 4 ud af 5 stjerner, hvilket karakteriseres som værende ”God”.

ASE tilbyder a-kasse for den nette sum af 503 kroner. Prisen ligger i den lidt dyrere ende af de tværfaglige a-kasser, men til gengæld får du også en hel del medlemsfordele, ekstra fordele som selvstændig, mulighed for skræddersyede outplacement-forløb, der skal forebygge ledighed, og meget billig fagforening.

1. Særlige fordele til selvstændige

Oprindeligt var ASE en fagforening og a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende, men i 2002 åbnede de op for alle og blev til en tværfaglig, medlemsejet organisation. Erfaringen og vidensgrundlaget fra de mange år som fagforening og a-kasse for selvstændige har de dog taget med sig videre, og som selvstændig tilbydes du da også en hel del ekstra.
Fordele særligt for selvstændige medlemmer:

 • Rådgivning om personalejura
 • Rådgivning om HR og ledelse
 • Inkassorådgivning
 • Økonomisk rådgivning
 • Sparring og rådgivning i forbindelse med rekruttering
 • Netværk af andre selvstændige med mulighed for sparring
 • Mulighed for særlige erhvervsforsikringer

2. Mulighed for billig fagforening

Selvom ASE ligger i den højere ende prismæssigt for medlemskab af a-kassen sammenlignet med andre tværfaglige a-kasser, vinder de til gengæld en del på medlemskabet af fagforeningen, som er blandt Danmarks billigste. Det betyder også, at hvis du både leder efter medlemskab af a-kasse og fagforening, kan du få et ret billigt kombineret medlemskab. Medlemskabet af fagforeningen koster nemlig kun 69 kroner om måneden.

Udover at være blandt de billigste medlemskaber af fagforeninger, får du for den lave pris en lang række af ekstra medlemsfordele, som du kan gøre brug af, både mens du er i arbejde, og mens du er ledig. Se mere om medlemsfordelene længere nede på siden.

Når du melder dig ind i en a-kasse, bør du i samme ombæring overveje medlemskab af en fagforening. Mens a-kassen sikrer sig dagpenge ved ledighed og hjælper dig videre i nyt arbejde, hjælper fagforeningen dig med problemer på din nuværende arbejdsplads. Det kan være, at arbejdspladsen ikke overholder den gældende overenskomst, at du bliver chikaneret, eller at du har brug for hjælp til at planlægge din barsel eller blot kende dine rettigheder. Alt det har fagforeningen styr på, og den kan være talerøret til din arbejdsplads ved slemme problemstillinger og endda tage din sag i retten om nødvendigt.

Selvom ASE er en tværfaglig fagforening, der derved ikke forhandler overenskomster, får du stadig glæde af de overenskomster, som andre fagforeninger har forhandlet sig frem til. Du er dermed ikke ringere stillet ved at vælge en tværfaglig fagforening (eller a-kasse).

3. Særlige outplacement-forløb

Almindeligvis vil din a-kasse tilbyde dig dagpenge, hvis du bliver opsagt. Det gør ASE naturligvis også, men der gøres også en ekstra indsats, for at du slet ikke skal nå at blive ledig efter din opsigelse. Du kan nemlig komme i et helt særligt outplacement-forløb i din opsigelsesperiode. Her får du tilknyttet en job- og karrierekonsulent, der skræddersyr et forløb til dig med en plan for, hvordan du helt skal undgå at blive ledig. Du kan også tilmelde dig et sådant forløb, hvis du selv ønsker at komme videre ved at job- eller karriereskifte.

Forløbet er en stor fordel for dig, der gerne vil undgå at blive ledig og komme på dagpenge – og sådan har de fleste det. Dels fordi dagpenge typisk er en nedgang i indtægten, der kan have betydning for hverdagen og livskvaliteten, dels fordi det kan være stressende at være jobsøgende, og dels fordi det bestemt ikke er en fordel med et hul i CV’et.

4. Mange medlemsfordele

Medlemskab af ASE A-kasse åbner op for en række medlemsfordele, herunder mulighed for en attraktiv supplerende lønsikring, der sikrer dig op til 85% af din nuværende løn ved ledighed. Men hvis du vil have adgang til ”hele pakken”, skal du også være medlem af fagforeningen. Det kan dog bestemt godt betale sig, da kontingentet til fagforeningen er meget lavt, og du til gengæld kan spare rigtig mange penge på forsikringer og pension. Du får blandt andet rabat på op til 30% på privatforsikringer som indboforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikring. Er du selvstændig får du desuden tilbud på erhvervsforsikringer til din virksomhed.

Udover gode tilbud på forsikringer, får du også mulighed for en fordelagtig pensionsopsparing ved TopDanmark, hvor du som medlem af ASE kun betaler 4% i administrationsgebyr.

5. Mulighed for billig lønsikring

For rigtig mange danskere vil ledighed medføre en stor nedgang i økonomien, da højeste dagpengesats er på kun 18.866 kroner før skat. Det kan have konsekvenser for hele familien, hvis ikke der er en opsparing til at supplere faldet i indtægten.

Løsningen kan for mange være en supplerende lønsikring, der blandt andet kan tegnes hos ASE fra kun 19 kroner om måneden, hvilket er billigt. Lønsikringen hos ASE kan sikre dig op til 85% af din tidligere indtægt. Det fungerer sådan, at lønsikringen er et supplement til dagpengene. Det betyder, at du ikke skal risikere at gå fra hus og hjem eller som minimum mangle penge sidst på måneden, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde, da nedgangen i indtægt kun er på 15%.

Om en supplerende lønsikring er noget for dig, afhænger dels af din indkomst og dels af din og din families økonomiske situation. Har du en lav indtægt, en stor opsparing eller en partner, der tjener mange penge, er en lønsikring måske ikke nødvendig i dit tilfælde. Tommelfingerreglen er dog, at hvis du lever efter evne og tjener mere end 25.000 kroner om måneden, vil du kunne få glæde af en supplerende lønsikring – især én, der er så billig, som den du får hos ASE.