HK

HK er en fagforening og a-kasse for alle med speciale i administrative fag. Samlet set har de over 240.000 medlemmer og er dermed én af Danmarks største a-kasser.

Her på siden kan du læse alt det, der er værd at vide om HK, såfremt du overvejer at melde dig ind i fagforening eller a-kasse. Du kan blandt andet læse om:

Hvem kan blive medlem af HK A-kasse?

Som udgangspunkt kan alle blive medlem af HK fagforening og a-kasse, såfremt de er ansat inden for handels- og kontorbranchen eller har arbejdsopgaver inden for ét af områderne.

Tidligere var HK primært en organisation for butiksansatte, men i dag er det i langt højere grad administrative og tekniske brancher og fag, der kendetegner medlemmerne. To tredjedele af de eksisterende medlemmer arbejder med administrative opgaver, og førstepladsen tages af kontor- og EDB-personale.

Hvad koster det at være medlem af HK A-kasse?

Priserne på medlemskab af HK afhænger af, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du også vil være medlem af fagforeningen. Priserne (2018-priser) fordeler sig således:

  • Fuldtidsmedlemskab af a-kasse: 486 kroner månedligt
  • Medlemskab af fagforening: 437 kroner månedligt
  • Medlemskab af fagforening og a-kasse: 923 kroner månedligt
  • Medlemskab for studerende og elever: 0 kroner månedligt
  • Udvidet medlemskab for studerende og elever: 95 kroner månedligt

Både kontingent til a-kasse og kontingent til fagforening er fradragsberettiget. Beløbet trækkes automatisk fra på din årsopgørelse.

Disse services får du som medlem af HK A-kasse

Som medlem af HK, afhænger dine services af, om du udelukkende er medlem af a-kassen, eller om du er medlem af både a-kasse og fagforening.

Som medlem af a-kassen får du:

Adgang til jobdatabaser: Som ledig får du adgang til jobdatabaser gennem HK A-kasse, som letter din jobsøgning og øger dine chancer for at komme i arbejde.

Rådgivning om jobsøgning og karriere: Er du blevet ledig, får du rådgivning om dét at være dagpengemodtager, om hvordan og hvor du bør søge nyt job, og rådgivning i forhold til din karriere for eksempel i forhold til efteruddannelse eller karriereskifte.

Faglig ekspertise: HK har over 100 års erfaring inden for handels- og kontorbranchen, hvilket giver dem en stor faglig ekspertise i netop dit fag.

Hjælp hvis du bliver fyret: Hvis du bliver fyret, kan HK hjælpe dig videre, uanset om der er tale om en berettiget eller uberettiget fyring.

Er du også medlem af fagforeningen, får du desuden:

Adgang til lønstatistik: Ved at se statistikker over, hvad andre inden for samme fag, branche og ansættelse får i løn, er du bedre rustet til din jobsamtale eller lønforhandling.

Gratis kurser og karriereudvikling: Både som beskæftiget og ledig kan du have gavn af at udvikle eller uddanne dig, og HK tilbyder derfor en række gratis kurser og udviklingsmuligheder.

Mulighed for overenskomst: HK forhandler overenskomster inden for en lang række brancher.

Juridisk hjælp: Får du behov for det, eksempelvis i forhold til uoverensstemmelser med din ledelse, kan du gennem HK modtage juridisk hjælp og rådgivning.

Ansættelsesrådgivning: Er du i tvivl om forhold i din ansættelse, eksempelvis i forhold til løn eller arbejdsopgaver, kan HK rådgive dig.

Vejledning om lønforhandling: Står du over for en kommende lønforhandling, eller vil du gerne opfordre til én, kan du blive klædt på til opgaven.

HK A-kasse for selvstændige

Som selvstændig eller freelancer kan du være medlem af HK, såfremt dit arbejde falder inden for handels- og kontorbranchen eller HKs øvrige arbejdsområder. HK A-kasse kan stå for udbetaling af dine dagpenge og for at hjælpe dig videre i lønmodtagerjob, hvis du har valgt at lukke din virksomhed. Fagforeningen kan hjælpe dig undervejs, hvis du har spørgsmål eller problematikker i forbindelse med driften af din virksomhed.

HK er ikke en a-kasse og fagforening med speciale i selvstændige, og har ikke egentlige tilbud til dig som selvstændig eller iværksætter, men de kan hjælpe og rådgive i samme omfang som de fleste andre fagforeninger og a-kasser for lønmodtagere.

HK A-kasse for studerende

Hos HK er der rigtig mange studerende og elever, der er medlem. Det er gratis både at være medlem af a-kasse og fagforening, men du kan også vælge at få et udvidet studiemedlemskab til 95 kroner om måneden, hvilket giver dig alle de samme services og fordele om et betalende medlem af a-kasse og fagforening.

Årsagen til, at mange studerende vælger HK som deres a-kasse og fagforening er typisk fagforeningen. HK har speciale i og forhandler overenskomster for handelsbranchen, hvor mange studerende har studiejob. Arbejder du eksempelvis i butik eller på kontor ved siden af dit studie, vil HK have stor ekspertise netop inden for dit arbejdsområde, og de vil være i stand til at hjælpe, hvis du bliver snydt for dine pauser, hvis du får for lidt i løn, eller hvis du ikke kan få lov at holde ferie.

Medlemsfordele hos HK A-kasse

Udover de services, der direkte understøtter dit medlemskab af enten a-kasse eller fagforening, kan du gennem HK også få en masse medlemsfordele som tilbud og rabatter. Medlemsfordelene kræver dog, at du også er medlem af fagforeningen.

  • Rabat på privatforsikringer, herunder eksempelvis indboforsikring
  • Rabat på ferieophold, eksempelvis 300 kroner per person ved ferier gennem FolkeFerie.dk
  • Mulighed for at blive medlem af Forbrugsforeningen og få ekstra rabatter og tilbud
  • Rabat på underholdning, eksempelvis koncerter, teater, forlystelser, biograf, med mere

HK A-kasse på Trustpilot

På Trustpilot har HK A-kasse over 250 anmeldelser. Samlet set har de en Trustscore på kun 2.2 ud af 10 mulige, hvilket er karakteriseret som værende ”Dårlig”. Scoren placerer HK A-kasse på en 18. plads over a-kasser på Trustpilot, hvilket er en sidsteplads. Antallet af anmeldelser er dog ikke særligt højt sammenlignet med de mange medlemmer, HK A-kasse har.