Det Faglige Hus

Det Faglige Hus er en af Danmarks billigste fagforeninger med a-kasse. Med 183.186 medlemmer er det samtidigt en af landets største fagforeninger.

Vi har samlet alt, du behøver at vide om Det Faglige Hus i denne guide. Du finder blandt andet information om:

Hvem kan blive medlem af Det Faglige Hus?

Alle kan blive medlem af Det Faglige Hus. Det gælder både lønmodtagere og selvstændige.

Det Faglige Hus er nemlig en tværfaglig a-kasse og fagforening, hvilket betyder at du kan blive medlem, uanset hvilken branche du arbejder i.

Hvad koster det at være medlem af Det Faglige Hus?

Det koster 69 kroner om måneden at være medlem af Det Faglige Hus’ fagforening. Det er et af de billigste fagforeningskontingenter i Danmark (2024-priser).

Ønsker du samtidigt at være medlem af Det Faglige Hus’ a-kasse, skal du tage stilling til om du vil være deltids- eller fuldtidsforsikret. Fuldtidsforsikring koster 497 kroner om måneden og deltidsforsikring 369 kroner om måneden.

Et samlet medlemskab hos Det Faglige Hus koster derfor:

 • 566 kroner for fagforening og a-kasse fuldtid
 • 438 kroner for fagforening og a-kasse deltid

Når du melder dig ind i både fagforening og a-kasse, får du de første 6 måneder i fagforeningen gratis.

Services og fagforening hos Det Faglige Hus

Det er vigtigt at huske på, at du skal være medlem af fagforeningen for at kunne modtage faglig hjælp og andre services. Herunder kan du læse hvilke services du får i Det Faglige Hus’ fagforening.

Faglig og juridisk hjælp: Som medlem af Det Faglige Hus har du mulighed for at få faglig og juridisk hjælp til dit arbejdsliv. Det er eksempelvis hvis du ikke har fået din løn, du er blevet opsagt eller bortvist, dine ansættelsesvilkår er blevet ændret og så videre. Det Faglige Hus har faglige konsulenter, jurister og advokater ansat til at assistere dig i disse situationer. De kan rådgive dig i konflikten med din arbejdsgiver, føre dialogen med arbejdsgiveren og skulle det ende i en retssag, kan Det Faglige Hus føre sagen i retten. Du skal ikke selv betale omkostningerne i forbindelse med en eventuel retssag. Det er inkluderet i dit fagforeningskontinget. Bemærk at du skal have været medlem i minimum 2 måneder, før du kan få faglig og juridisk hjælp.

Social hjælp: Det Faglige Hus har et særligt “Social Team”, som hjælper dig hvis du har fået en arbejdsskade eller har problemer med kommunen. I forbindelse med arbejdsskader kan Det Faglige Hus eksempelvis hjælpe med at søge erstatning hos dit pensionsforsikringsselskab. Du kan også få hjælp hvis du har en sag kørende med kommunen omkring sygedagpenge, jobafklaring, revalidering, afklaring af arbejdsevne med mere. Her kan Det Faglige Hus agere besidder i dine møder med jobcenter og kommune, og føre en eventuel ankesag for dig.

Kurser og arrangementer: Det Falige Hus tilbyder forskellige kurser, som både henvender sig til ledige og beskæftigede medlemmer. Det kan være inden for emner som kommunikation, konflikthåndtering og forhandling.

‘God service’: Det Falige Hus har opstillet nogle kriterier for det, som de kalder god service. Det betyder blandt andet at de, ifølge eget udsagn, tager telefonen inden for 2 minutter, svarer på din mail samme dag de modtager den, og altid udbetaler dagpenge til tiden. Som du kan læse i det sidste afsnit i denne guide, så bekræfter deres anmeldelser på Trustpilot, at de yder et højt serviceniveau til deres medlemmer.

Det Faglige Hus for selvstændige

Det Falige Hus har en særlig forening, der hedder Foreningen Danske Selvstændige. For 45 kroner om måneden får du gennem foreningen en  kollektiv heltidsulykkesforsikring og kan nyde de samme medlemsfordele, som medlemmer af Det Faglige Hus’ fagforening.

Du skal dog være opmærksom på at du som medlem af denne forening, ikke har ret til samme faglige og juridiske hjælp som lønmodtagere i Det Faglige Hus. Hvis du både er lønmodtager og selvstændig, kan du kun få hjælp til de problemer, der berører dit lønmodtagerjob.

Det Faglige Hus for studerende

Du kan være gratis studiemedlem af Det Faglige Hus, når du studerer en videregående uddannelse.

Du skal blandt andet være under 30 år, og din uddannelse skal være nomineret til minimum 18 måneder, før du kan blive gratis medlem. Du har ret til samme hjælp og services som betalende medlemmer af fagforeningen. Læs mere om de generelle regler for studerende på a-kasser for studerende.

Medlemsfordele hos Det Faglige Hus

Det Faglige Hus har en lang række tilbud og rabatter til deres medlemmer. Her kan du se et udvalg af disse mange tilbud:

 • Forbrugstilbud: bil, bolig, beklædning, aktiviteter m.fl.
 • Rabat på feriehuse og rejser til Skagen, Grenå, Ærø, Rømø og Tyrkiet
 • Tilbud hos ferieudbydere: DTF, Interhome og Hotel Express
 • Lodtrækning om fribilletter til FC Midtjylland, EfB, GOG håndbold, Herning Blue Fox, Ajax København og mange andre hold
 • Rabat på forsikringer: ulykkesforsikring, rejseforsikring, indboforsikring, lønsikring og mange flere

Det Faglige Hus på Trustpilot

Det Faglige Hus har over 5.800 anmeldelser på Trustpilot.

Det er dermed a-kasse og fagforening med klart flest anmeldelser. Kigger man på medlemmernes tilfredshed, så ligger Det Faglige Hus bestemt i den pæne ende af skalaen, med en Trustscore på 4.4 Den flotte tilfredshedsscore gør Det Faglige Hus til den 7. bedste a-kasse og 4. bedste fagforening på Trustpilot.

Det Faglige Hus: De 5 største fordele

Der findes et stort udvalg af a-kasser på det danske marked, der grundlæggende giver adgang til det samme; den offentlige arbejdsløshedsforsikring, der sikrer dig dagpenge, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde. Du har ret til det samme i dagpenge, uanset hvilken a-kasse du vælger.

Din dagpengesats afhænger nemlig helt og holdent af din tidligere indkomst. Alligevel er der store forskelle i priserne for medlemskab hos de forskellige a-kasser – og der er forskel på, hvad du får for pengene i tillægsydelser. Nedenfor kan du se de 5 største fordele ved at vælge Det Faglige Hus som din a-kasse.

1. A-kasse for alle

Det Faglige Hus er en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at det er en a-kasse for alle. Du kan altså blive medlem, uanset hvilken branche eller hvilket fag du arbejder inden for, og uafhængigt af din ansættelsestype. Du kan melde dig ind som gratis studiemedlem og fortsætte dit medlemskab, uanset hvor du bliver ansat, og du behøver ikke bekymre dig om at skifte a-kasse, hvis du skulle skifte arbejdsplads eller karriere, hvis du ønsker at studere videre, eller hvis du vil springe ud som selvstændig.

At vælge en a-kasse, der er for alle, betyder også, at du får en a-kasse med et bredt erfaringsgrundlag og en viden inden for rigtig mange områder. Det kan være en fordel, hvis du har brug for sparring, eller hvis du som ledig ønsker at søge nye veje.

2. Mulighed for Danmarks billigste fagforening og a-kasse for alle

Udover en a-kasse for alle, kan du samtidig vælge en fagforening for alle. Vælger du det, får du tilmed Danmarks billigste samlede medlemskab af fagforening og a-kasse for alle. Det koster nemlig kun 69 kroner om måneden at være medlem af Det Faglige Hus fagforening og 497 kroner at være medlem af a-kassen. Det giver en samlet pris for fagforening og a-kasse på kun 566 kroner – og det er billigt!

Der kan være mange fordele ved at vælge en a-kasse og fagforening under samme tag. Det er nemlig det samme system, der behandler din henvendelse, uanset om du er i arbejde eller ledig, og det kan lette behandlingstiden og sikre dig at tale med de samme mennesker, selvom du er gået fra ”lønmodtager” til ”ledig” eller omvendt.

3. Gode anmeldelser

Én ting er at vælge en billig a-kasse eller en a-kasse med nogle gode fordele; det er mindst lige så vigtigt at vælge en a-kasse, som du bliver tilfreds med, når det virkelig gælder. Det er der selvfølgelig ingen garanti for, men chancen øges betydeligt, hvis nuværende og tidligere medlemmer er tilfredse – og det må siges at være tilfældet med Det Faglige Hus, som har nogle yderst flotte anmeldelser på Trustpilot. Her scorer de (fagforening og a-kasse tilsammen) 4,4 ud af 5 stjerner, hvilket giver den bedst mulige bedømmelse ”Fremragende”.

Det er også værd at kigge på grundlaget for de fine anmeldelser, da der selvfølgelig er forskel på, hvor retvisende det er, om bedømmelsen er givet på baggrund af 17 eller 700 anmeldelser, og her er der heller ikke en finger at sætte. Der er nemlig mere end 5.800 medlemmer, der har været inde at bedømme Det Faglige Hus – og langt de fleste er meget tilfredse med deres medlemskab.

Det Faglige Hus har mere end 183.000 medlemmer, og et så højt medlemstal vidner da også om en høj tilfredshed. Var medlemmerne ikke tilfredse, ville de højst sandsynligt vælge en anden fagforening og a-kasse, da det står alle medlemmer frit for at skifte uden binding.

4. Mange tillægsydelser

Alle a-kasser giver ret til den samme dagpengesats. Det betyder ikke, at alle får det samme i dagpenge, men at du ville få det samme i dagpenge, uanset hvilken a-kasse du var medlem af. Det skal altså ikke være dagpengesatsen, der motiverer til at vælge en dyr a-kasse.

De tværfaglige a-kasser har typisk et relativt lavt medlemskontingent, der ikke varierer meget fra a-kasse til a-kasse, og det er især her, at du kan vurdere, hvor du får mest for dine penge. Ét af de steder, hvor du får allermest for pengene, er hos Det Faglige Hus. De har en bred palette af services og medlemsfordele, som du kan få glæde.

Herunder for eksempel:

 • Gode forsikringstilbud
 • Invitationer til kurser og øvrige arrangementer
 • Faglig og juridisk hjælp
 • Social hjælp ved arbejdsskade
 • Tilbud på billetter til sportsbegivenheder
 • Rabat på restaurantbesøg
 • Rabat på billetter til forlystelsesparker
 • Rabat på webshops, der forhandler tøj og accessoires
 • Rabat på Falck-abonnement
 • Rabat på dækskifte
 • Rabat på alarmsystem
 • Rabat på ferieophold

Ovenstående er kun et udpluk – du kan få rabat og gode tilbud på en lang række øvrige services og produkter (vær dog opmærksom på, at du kun får adgang til alle rabatter, hvis du både er medlem af a-kasse og fagforening).

5. Rabat på ferieophold og entreer

Som nævnt ovenfor får du som medlem af Det Faglige Hus rigtig mange ekstra fordele. Det betyder, at selvom du vælger Det Faglige Hus, som isoleret set er en smule dyrere end den billigste a-kasse på markedet, får du dels en lang række fordele, der kan spare dig mange penge hver måned, og dels Danmarks billigste a-kasse og fagforening samlet set.

Noget af det, du kan spare rigtig mange penge på via dit medlemskab er rabat på ferieophold og entreer. Du kan komme på ferie med store besparelser i både ind- og udland, herunder for eksempel billige ferieophold på Korfu, i Alanya, ved Marielyst og i Gammel Skagen.

Priserne varierer afhængigt af destinationen, men kan ses på hjemmesiden.
Også entreer til forlystelsesparker og andre aktiviteter er der besparelser på. Især for børnefamilier er der altså store besparelser at hente via medlemskabet af Det Faglige Hus.