Danmarks største guide til a-kasser

A-kasse med flest nye medlemmer i 2020: Det Faglige Hus

Compriso

Det Faglige Hus har siden 2019 fået næsten 3.676 nye medlemmer. Det viser de seneste tal fra Dansk Statistik.

Det stigende medlemstal vidner ikke blot om vigtigheden af at være medlem af en a-kasse under krisetider, men også A-kassens tiltrækkende lave kontingent og høje medlemstilfredshed.

Det Faglige Hus har det laveste kontingent på a-kasse + fagforening

En af årsagerne til, at så mange har valgt Det Faglige Hus som deres a-kasse og fagforening under coronakrisen har været det billige kontingent og kompetente rådgivning.

I et interview med Maja Bendixen, deres 150.000 medlem, fortæller hun, at hun “meldte [sig] først og fremmest ind i Det Faglige Hus for at kunne trække på evt. rådgivning fra fagforeningen, men kunne lige så godt tage hele pakken, både fagforening og a-kasse.”

Det Faglige Hus er også blandt de billigste tværfaglige a-kasser i Danmark. De overgås kun af CA, der frem for at have en reel fagorganisation, i stedet tilbyder advokathjælp til medlemmer, der har skrevet sig op til CA+.

De tværfaglige gule a-kasser og fagforeninger har ofte noget lavere kontingentpriser sammenlignet med de fagspecifikke eller røde a-kasser, da de er politisk neutrale, og derfor ikke involverer sig i overenskomstforhandlingerne eller bruger ressourcer på at fremme sine medlemmers bredere politiske interesser.

Høj medlemstilfredshed – men også flest klagesager

Det Faglige Hus er også blandt de bedst anmeldte a-kasser på TrustPilot. Her har de et gennemsnit på 4,3 ud af 5 (undersøgt i 15/6/2020).

I en intern medlemsundersøgelse fra 2019, giver deres medlemmer desuden a-kasse en overordnet karakter på 5,38 ud af 6. I undersøgelsen er de blandt andet blevet spurgt ind til, hvordan de vurderer deres egen tilfredshed med Det Faglige Hus på følgende punkter:

  • Behandling af faglige sager i fagforening
  • Behandling af sociale sager og arbejdsskadesager
  • Behandling af sager om ledighed og dagpenge
  • Udbetaling af feriedagpenge
  • Vejledningsmøder i a-kassen

Det stemmer godt overens med Det Faglige Hus’ TrustPilot, hvor mange af deres medlemmer fremhæver deres rådgivning og hurtige sagsbehandling.

Der er dog en enkelt flue i suppen.

Det Faglige Hus var også den a-kasse/fagforening, som modtog den største procentdel af klager i 2019. Det sagt, ligger det klageantal stadig kun på 0.25%. Der er altså kun tale om en meget lille procentdel, som har fundet det nødvendigt at klage over deres behandling i Det Faglige Hus.

Sammenlign din a-kasse og fagforening på Skift-A-Kasse

Er det Faglige Hus noget for dig? Så kan du tilmelde dig her og få 3 måneders gratis fagforening.
Er du stadig i tvivl om hvilken a-kasse, der er den rette for dig? Så klik ind på vores forside, hvor vi sammenligner alle de danske a-kasser. Vi har de aktuelle priser og TrustPilot-anmeldelser. Du kan også scrolle ned på forsiden for at se en oversigt over medlemsfordele, styrker og ulemper ved de enkelte a-kasser.