Danmarks største guide til a-kasser
Hvor meget bruger din a-kasse på administration?
Hvor mange penge bruger din a-kasse egentlig på administration?
Det administrative bidrag er en af de få indtægtskilder, som de danske a-kasser i højere grad selv kan bestyre. Det betyder også, at der er stor forskel på, hvor meget du betaler fra a-kasse til a-kasse.
Er du i tvivl om, du har den rette a-kasse? Eller er du studerende, og skal til at beslutte dig for, hvilken a-kasse passer til dine behov?
Hos Skift-A-Kasse kan du let finde den bedste a-kasse til dig. Du let finde de aktuelle priser, anmeldelser fra TrustPilot og andre nyttige oplysninger lige her på siden.
Hvad går mit kontingent til?
Dit kontingent består af tre ting:
- Det obligatoriske statsbidrag – på 352 kroner om måneden
- ATP-bidrag – på 7 kroner om måneden
- Et administrativt bidrag – der varierer fra a-kasse til a-kasse
Det obligatoriske statsbidrag betaler din a-kasse videre til staten. Det finansierer blandt andet dine dagpenge og andre lovpligtige ydelser, som a-kasserne tilbyder. Det er fastsat af staten og reguleres hvert år.
Dit ATP-bidrag, eller arbejdsmarkedets tillægspension, er en obligatorisk indbetaling til en pensionsordning, du får udbetalt, når du rammer folkepensionsalderen. Du betaler selv ⅓ af bidraget, hvorefter staten betaler de restende ⅔.
Det administrative bidrag er bestemt af din a-kasse og skal dække en række af de ydelser, du har til rådighed, når du er ledig eller på dagpenge.
Hvad er det administrative bidrag?
Administration er en stor del af arbejdet for alle de danske a-kasser.
A-kasserne skal bl.a. sagsbehandling; tilbyde kurser og rådgivning om, hvordan du kommer i arbejde og håndtere juridiske sager for deres medlemmer. Derudover går nogle af pengene også til markedsføring og formidling af særlige tilbud eller tiltag, som a-kasserne har arrangeret for sine medlemmer.
Det administrative bidrag er en af de få indtægtskilder, som a-kasserne i højere grad selv kan styre. ATP og det obligatoriske statsbidrag ligger nemlig fast for alle a-kasser. De er dog stadig underlagt lovpligtige begrænsninger, heriblandt faste grænser for, hvor meget de må bruge på forskellige discipliner og faggrupper.
Hvad går det til?
Formålet med det administrative bidrag er at dække disse udgifter. Som altid går størstedelen af disse udgifter til løn af fagpersoner, der laver arbejdet.
De større a-kasser vil derfor også typisk have flere udgifter til administration, fordi de skal understøtte flere medlemmer.
Reglerne og de juridiske retningslinjer for a-kasser og deres medlemmer er desuden vokset over de seneste år, og a-kasserne forsøger i højere grad at effektivisere sig selv, så de kan tilbyde flere eller bedre ydelser. Det gør de blandt andet i form af digitalisering af deres tilbud og omstrukturering af organisationen, så du lettere kan komme i kontakt med og få bedre rådgivning fra deres ansatte.
Statistik over a-kassernes administrative bidrag
Forneden finder du en tabel og graf over a-kassernes administrative bidrag – i forhold til deres kontingent, TrustPilot og antal klager i procent i 2019. Vi har inkluderet disse forhold for, at du lettere kan vurdere hvilken a-kasse, der måske er den rette for dig.
Tabel over a-kasser
I denne tabel ser du en oversigt over a-kasserne, deres administrative bidrag og andre vigtige forhold, heriblandt TrustPilot-score og antal klager i procent. Du kan også sortere efter de forskellige kategorier.
Du kan også søge efter en specifik a-kasse i feltet forneden:
Administrative bidrag i forhold til kontingent
Guides
-
Hvor meget bruger din a-kasse på administration?
- Author: Compriso
- 1 okt 2023
-
Månedens A-kasse: ASE
- Author: Compriso
- 1 okt 2023
-
G-dage – Hvad er reglerne for G-dage og arbejdsgivergodtgørelse?
- Author: Compriso
- 29 sep 2020