Danmarks største guide til a-kasser

Skift a-kasse og behold din anciennitet

Hvad sker der med din anciennitet når du skifter a-kasse? Vi sætter dig ind i reglerne her.

Compriso

Du beholder din anciennitet

Et af de oftest stillede spørgsmål omkring skifte af a-kasse, er i forhold til anciennitet. Spørgsmålet går på om man mister eller beholder sin anciennitet og dermed rettigheder i forhold til dagpenge?

Det korte og simple svar er; ja du beholder din anciennitet og dine rettigheder, når du skifter a-kasse i Danmark.

For at opnår ret til dagpenge, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder og have arbejdet minimum 1.924 timer, som for fuldtidsforsikret inden for de seneste tre år. Har du eksempelvis være medlem af en a-kasse i tre måneder, hvorefter du skifter a-kasse, skal du blot være medlem i den nye a-kasse i ni måneder for at få ret til dagpenge, du starter altså ikke påny med at skulle være medlem i 12 måneder, blot fordi du skifter a-kasse. Kort fortalt, så beholder du din anciennitet ved skift af a-kasse.

Bemærk: meld dig ikke selv ud

En vigtig detalje omkring skift af a-kasse og anciennitet er at du ikke selv skal melde dig ud af din nuværende a-kasse. Du skal derimod kontakte din nye a-kasse og lade dem stå for overflytning af medlemskab. Melder du dig selv ud af en a-kasse, mister du din anciennitet og så skal du altså starte helt forfra med et medlemskab i 12 måneder før du har ret til dagpenge igen.

Altså for at beholde din anciennitet, skal du blot vælge en ny a-kasse og kontakte dem med et ønske om indmeldelse. Enten på telefon eller melde dig ind online på deres hjemmeside. Derfra klarer de overflytningen og du skal ikke gøre yderligere. Sådan beholder du din anciennitet.