Danmarks største guide til a-kasser

Iværksætterlegatet KICKSTART 2019 går til MicroChange

Iværksætterlegatet KICKSTART 2019 er uddelt til opstartsvirksomheden MicroChange, som arbejder for at nedsætte plastforureningen i verdenshavene.

Frederik

Iværksætterlegatet KICKSTART uddeles hvert år den 1. januar og er på 10.000 kr. Hos Bermann & Rosenberg Media ApS, som er selskabet bag iværksætterlegatet, er vi stolte af at 2019-legatet går til at støtte virksomheden MicroChange, som via filtering af havvand, kæmper for at mindste forureningen af verdenshavene.

Bæredygtig filerering af havvand og energiproduktion

Medejer og Commercial and Communication Officer hos MicroChange ApS, Isabella Feodora Schütze forklarer hvordan Iværksætterlegatet KICKSTART kan hjælpe virksomheden på vej:

“Det er altid rigtig skønt, når andre også tror på ens forretningsidé og kan se værdien i det. For os som startup-virksomhed, kan vi ikke være andet end taknemmelige for, at der er etableret virksomheder og iværksætterfonde, der har lyst til at hjælpe nogle som vores i gang. Pengene skal bruges på indkøb af komponenter til udvikling af løsningen. Vi er nu nået et punkt i processen, hvor vi blot skal have et værksted – og komponenterne hjem, så er vi klar til at bygge anlægget, og derfor teste funktionaliteten af vores løsning. Det er altså penge vi i den grad får glæde af.”

Forretningsidéen for MicroChange går ud på at mindske den stigende plastforurening i havene ved hjælp af et system, som skal installeres på skibe overalt i verden. Isabella Feodora Schütze udbyder:

“Vores løsning og vision er at gøre noget aktivt for at nedsætte plastforureningen i havene. Vi er derfor ved at udvikle en løsning til ballastvandstanke på skibe, som kan filtrere mikroplast og blå biomasse fra havvandet. Det opsamles i en tank, hvorfra man kan fjerne mikroplasten fra havvandet. Det lyder måske ikke af meget, men med 55.000 dagligt sejlende skibe, har vores løsning en stor potentiel værdi.”

Ikke nok med at filtrere mikroplast fra havet, derudover er målet nemlig at denne mikroplast skal omdannes til energi. Ifølge Isabella Feodora Schütze, kan mikroplasten være bæredygtig kilde til brændstof:

“Som en ekstra fordel, kan man genanvende den opsamlede blå biomasse til energiproduktion. Målet med dette er, at det på skibet kan omdannes til energiproduktion, og derfor blive en bæredygtig kilde til brændstof direkte tilgængeligt på skibet. Løsningen kan anvendes af alle skibe med en ballasttank, og af virksomheder som trækker havvand ind, som led i deres produktion. Et eksempel herpå er kraftvarmeværker.”

Læs mere om MicroChange her: microchange-tech.com

Ansøg Iværksætterlegatet KICKSTART 2020

Iværksætterlegatet KICKSTART for 2020 har ansøgningsfrist den 1. december 2020 og udbetales den 1. januar 2021. Læs mere og ansøg legatet her: Iværksætterlegatet KICKSTART.