Danmarks største guide til a-kasser

Iværksætterlegatet KICKSTART 2018 uddelt til VenomAids

Iværksætterlegatet KICKSTART er uddelt for første gang. Legatet er gået til startup-virksomheden VenomAids.

Frederik

Skift-a-kasse.dk uddelte for første gang Iværksætterlegatet KICKSTART den 1. januar 2019. Iværksætterlegatet gik til startup-virksomheden VenomAid Diagnostics ApS, som arbejder med at udvikle et produkt til hurtig diagnosticering af slangebid. Et produkt som på sigt kan redde mange menneskeliv, og et produkt som vi er stolte af at kunne støtte økonomisk i dets startfase.

VenomAid Diagnostics ApS blev grundlagt i november 2018, af et team bestående af studerende
fra Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet, samt en lektor fra DTU. Virksomheden arbejder med at udvikle en billig, simpel og hurtig point-of-care test til diagnosticering af slangebidsofre.

Blandt de 20 højest prioriterede tropiske sygdomme i verden

Forgiftning, som følge af slangebid, er et medicinsk nødstilfælde, som i 2017 blev tilføjet til WHO’s liste over ‘Neglected Tropical Diseases’. Det er blandt de 20 højest prioriterede tropiske sygdomme i verden. Uvished omkring hvilken slange der er skyld i forgiftningen og et varierende tidsforløb for udvikling af symptomer, stiller store krav til læger og sygeplejersker, som skal beslutte hvilken behandling der er nødvendig.

Denne beslutning skal ofte tages på få minutter, og kan være baseret på et utilstrækkeligt grundlag, hvilket fører til, at unødvendigt mange mister livet eller bliver invalideret. VenomAids’ test skal indenfor få minutter, fra påførsel af væske fra bidsåret, kunne identificere tilstedeværelsen af slangegift. Hvis der er slangegift i det påførte væske, vil der ske et farveudslag på testlinjen, svarende til den type af slange, som patienten er blevet bidt af. Herefter kan behandling med den korrekte modgift hurtigt påbegyndes, og mange menneskeliv kan potentielt reddes.

Selve testen vil bestå af en ‘lateral flow strip’, som er beskyttet af en plastikkasette på ca. 10 cm (minder om en graviditetstest).

Sender delegation til Brasilien

Co-founder hos VenomAid, Søren Helweg Dam, glæder sig over støtten og han forklarer hvad pengene skal bruges til:

“Pengene skal bruges til udarbejdelsen af en dybdegående analyse af vores business case. I denne anledning ønsker vi blandt andet at sende en lille delegation til Brasilien, for at diskutere vores produkt med nogle af landets forskere og hospitaler. Netop dette kommer til at være essentielt, for at sikre at vi udvikler et produkt, der kan eksistere i den nuværende behandlingskaskade af slangebids ofre”.

Gælder sig over støtten

Hos Skift-a-kasse.dk ønsker vi at støtte det danske startup- og iværksættermiljø, så Danmark også i fremtiden kan skabe nye jobs og være førende inden for udvikling af ny teknologi. Et tiltag som Søren Helweg Dam hilser velkommen og uddyber:

“Vi er både stolte og taknemmelige over jeres vurdering af vores projekt og jeres villighed til at støtte os i det. Det er fantastisk for startups som os, at organisationer og fonde ønsker at støtte opstarten af studenterstyrede virksomheder i Danmark”.

Næste uddeling af Iværksætterlegatet KICKSTART, med ansøgningsfrist den 1. december 2019, kan ansøges her: Iværksætterlegatet KICKSTART.