Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA)

Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) er en a-kasse for dig, der har en sundhedsprofessionel uddannelse. I alt har de mere end 89.433 medlemmer, og er blandt landets billigste a-kasser.

Her på siden kan du læse alt om Din Sundhedsfaglige A-kasse – også forkortet til DSA.

Du kan blandt andet læse om:

Hvem kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA)?

Flere af de sundhedsfaglige fagforeninger deler a-kasse, nemlig Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA).

Som navnet antyder, er Din Sundhedsfaglige A-kasse en a-kasse for dig med en sundhedsprofessionel uddannelse. Du kan blive medlem, hvis du har én af følgende uddannelser eller studerer dertil: bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, radiograf eller sygeplejerske.

Uanset, om du er studerende, nyuddannet, lønmodtager eller selvstændig, kan du blive medlem af DSA, såfremt du har én af ovenstående uddannelser og arbejder inden for området.

Kontingent – hvad koster det at være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse?

Når du vil melde dig ind i Din Sundhedsfaglige A-kasse, skal du overveje, om du vil være fuldtids- eller deltidsmedlem, og om du samtidig vil indbetale til efterløn.

Priserne på medlemskab er som følger:

  • Fuldtidsmedlemskab: 470 kroner månedligt
  • Deltidsmedlemskab: 342 kroner månedligt
  • Fuldtidsmedlemskab med efterlønsbidrag: 1.018 kroner månedligt
  • Deltidsmedlemskab med efterlønsbidrag: 707 kroner månedligt

Arbejder du under 30 timer om ugen, kan du vælge et deltidsmedlemskab. Du behøver dog ikke, men kan sagtens stadig være fuldtidsmedlem, og dermed formentlig have ret til højeste dagpengesats, hvis du som ledig er fuldt til rådighed for arbejdsmarkedet. Vælger du at være deltidsmedlem, vil du få en lavere sats udbetalt.

DSA er udelukkende en a-kasse, og du har ikke mulighed for at blive medlem af en fagforening i samme ombæring. DSA samarbejder dog med fagforeningerne for de respektive områder, og du kan derfor med fordel melde dig ind i enten Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen, Jordemoderforeningen eller Radiograf Rådet, hvis du gerne vil være medlem af en fagforening.

Disse services får du som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse

Som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse får du en række services inkluderet i dit medlemskab. Disse services er forholdsvis til ledige, men søger du at efteruddanne dig eller måske at skifte job eller karriere, kan DSA også hjælpe.

Personlig jobsparring: Er du ledig og jobsøgende, kan du hos DSA få rådgivning i forbindelse med eksempelvis din jobansøgning, dit cv og din kommende jobsamtale.

Temamøder og kurser: DSA afholder løbende temamøder og kurser både for dig, der er ledig, og dig, der er jobsøgende lønmodtager. Kurserne omhandler alt fra trivsel på arbejdspladsen til jobsøgning og personlighedstyper.

Karrieretilbud: Er du i job eller ved at være færdiguddannet, kan du hos DSA få karrieresparring målrettet din uddannelse og profession. Her kan du få hjælp til at skrive en god jobansøgning eller at lave et relevant cv, selvom du knap er nyuddannet og mangler erfaring.

Jobbank: DSA har deres egen jobbank, hvor du kan se en masse ledige stillinger inden for det sundhedsfaglige område. På den måde kan du søge job mere målrettet og samlet. DSA har desuden tilknyttet karrierekonsulenter, som matcher ledige medlemmer med ledige stillinger.

Hjælp til at rekruttere: Er du virksomhedsejer eller leder inden for det sundhedsfaglige område, og er du i forvejen travlt beskæftiget, kan du få hjælp af Din Sundhedsfaglige A-kasses karrierekonsulenter, der alle selv er uddannede inden for branchen. De kan stå for at finde den rigtige kandidat til jobbet.

Trivselsrådgivning: Er du stresset, eller har du et nært familiemedlem, der er sygt? Begge dele påvirker også dit arbejdsliv, og derfor kan du få rådgivningssamtaler med en stressvejleder eller en socialfaglig konsulent.

Din Sundhedsfaglige A-kasse for selvstændige

Er du selvstændig inden for det sundhedsfaglige område, kan du også være medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse. Det kræver dog, at du har én af de nævnte uddannelser. Driver du virksomhed inden for et andet område, skal du finde en a-kasse, der er fagspecifik inden for netop din branche eller en tværfaglig a-kasse, der optager alle medlemmer.

Din Sundhedsfaglige A-kasse for studerende

Som studerende kan du gratis blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse, hvis du læser til én af de nævnte uddannelser, eller hvis du læser en kandidat inden for det sundhedsfaglige område. Udover, at du får en a-kasse, der har speciale i netop din uddannelse og din kommende branche, får du også som færdiguddannet én af landets billigste a-kasser. Du får desuden adgang til karriererådgivning, hjælp til jobansøgninger og cv, adgang til temamøder, samt adgang til en jobbank med mange jobs inden sundhedssektoren.

Er du studerende, skal du huske, at du skal melde dig ind i en a-kasse senest 1 år inden, at du er færdiguddannet, hvis du skal være dagpengeberettiget med det samme. Du kan dog sagtens gøre det før. Mange studerende tænker ikke over, at de kan ende med at være ledige i en periode mellem uddannelse og første job. Er du sent ude, kan du dog melde dig ind i en a-kasse helt op til 14 dage efter endt uddannelse. I så fald har du 1 måneds karens, inden du kan modtage dagpenge.

Medlemsfordele hos Din Sundhedsfaglige A-kasse

Mange kombinerede a-kasser og fagforeninger tilbyder en masse medlemsfordele i form af tilbud og rabatter på eksempelvis forsikringer og ferieophold. Det er dog værd at bide mærke i, at det typisk er betinget af medlemskab i fagforeningen, og af samme årsag findes disse fordele ikke hos DSA. Du kan få fagforeningens medlemsfordele ved at melde dig ind i én af de fagforeninger, DSA samarbejder med.

Der er dog stadig fordele ved at vælge Din Sundhedsfaglige A-kasse.

  • De har speciale i netop din uddannelse og dit fag
  • Mulighed for lønsikring, der sikrer dig op til 80% af din løn ved ledighed
  • Adgang til DSA-shoppen
  • Høj medlemstilfredshed

Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) på Trustpilot

Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) har modtaget 743 anmeldelser på Trustpilot og opnår en TrustScore på 4,5 ud af 5, hvilket klassificeres som “Fremragende”. Denne score placerer DSA som den syvende bedste a-kasse blandt alle a-kasser i Danmark.