Kan du ikke finde et job? 4 ting du bør gøre

Mange af os har stået i den uheldige situation ikke at have et job, og mange kan også nikke genkendende til tanker som, “hvorfor kan jeg ikke få et job?”, og “hvordan får jeg et job?”. Går du rundt med lignende tanker og ikke kan finde et job, så læs med her og få 4 fif til, hvad du bør gøre for at komme nærmere et nyt job.

Skru et godt CV og en skarp ansøgning sammen

Det kan nok ikke komme bag på dig, at en vigtig del af din vej mod et nyt job er at gøre noget ud af dit CV og dine ansøgninger. For er CV eller ansøgning fyldt med fejl, eller har du ikke målrettet dem til det job, du søger, jamen så går arbejdsgiverne altså hurtigt videre i bunken af kandidater. Så gennemlæs, målret og vinkl både CV og ansøgning hver gang, du søger et nyt job.

Hvordan får jeg et job? – brug netværk og sociale medier

For nogle er det skræmmende og grænseoverskridende at bruge sit netværk og de sociale medier i jagten på sit nye job. Men hvis du har gået i lang tid uden job, ikke har brugt dit netværk eller sociale medier, og stadig ikke kan finde job, så er det da et forsøg værd. Lav fx opslag på sociale medier om, at du leder efter et nyt job, og snak med dine venner og bekendte om din situation.

Gå efter virksomheder med fokus på pre- og onboarding

Det kan hjælpe dig i din jobsøgning at gå efter virksomheder, som går op i god pre- og onboarding af nye medarbejdere. For virksomheder med fokus på pre- og onboarding vil oftest have styr på, hvilke nye medarbejdere, de virkelig har brug for, og hvordan nye kompetente medarbejdere rekrutteres og bydes godt velkommen. Så søger du et nyt job i sådanne virksomheder, vil du i de fleste tilfælde undgå at komme til jobsamtale på stillinger, du egentlig ikke er egnede til, og du vil på den måde være nærmere et reelt nyt job. Og hvem ved, måske vil du hurtigere kunne vinke farvel til din frustration over, hvorfor du ikke kan finde et job.

Tag på job-, uddannelses-, og karrieremesse

Mange uddannelsesinstitutioner og a-kasser holder i løbet af året rigtig gode messer, som kan hjælpe dig tættere på det næste skridt i dit liv. Blandt andet holder HK en stor messe i juni, hvor du får god inspiration til din jobsøgning. Ligeledes holder DSE i foråret Danmarks største job- og karrieremesse på DTU. Her har slår 140 virksomheder deres messestande op, og der er rig mulighed for, at man som ledig kan diskutere fremtidige jobmuligheder med relevante virksomheder. Se listen over forskellige jobmesser i Danmark her.