DANA A-kasse

DANA er en a-kasse for selvstændige, ansatte direktører og alle andre, der har et ønske om at starte egen virksomhed. De har 40 års erfaring på området og cirka 38.000 medlemmer.

Her på siden har vi samlet alt det, du behøver at vide om DANA, hvis du overvejer dem som a-kasse. Du kan blandt andet læse mere om:

 • Hvad koster et medlemskab hos Dana?
 • Hvem kan optages i Dana?
 • Hvilke services tilbyder DANA?
 • Medlemsfordele hos DANA
 • DANA på Trustpilot

Hvem kan blive medlem af DANA?

Alle, der er enten er selvstændige eller gerne vil være det, kan blive medlem af DANA. Det betyder, at du kan blive medlem, selvom du er lønmodtager med et ønske om at være selvstændig, eller selvom du kun er selvstændig som bibeskæftigelse. Du kan også blive medlem, hvis du driver egen virksomhed enten alene som enkeltmandsvirksomhed eller sammen med andre i selskabsform, eller hvis du er ansat i din ægtefælle eller samlevers virksomhed. Er du ansat som direktør i en virksomhed, kan du også blive medlem, da du står med mange af de samme udfordringer og opgaver som en selvstændig.

Som studerende eller nyuddannet kan du blive medlem af DANA, hvis du overvejer at blive selvstændig. Også som ledig kan du blive medlem, hvis du gerne vil ud af arbejdsløsheden ved at starte egen virksomhed.

Hører du under én af følgende kategorier, kan du blive medlem af DANA:

Selvstændig erhvervsdrivende
Ansat direktør
Ansat i din samlever/ægtefælles virksomhed
Studerende eller nyuddannet med ønske om at blive selvstændig
Lønmodtager med ønske om at blive selvstændig
Ledig med ønske om at blive selvstændig

Hvad koster det at være medlem af DANA?

DANA er udelukkende en a-kasse, og her tilbydes der ikke medlemskab af fagforening, som du skal finde et andet sted. Priserne (2018-priser) er derfor også udelukkende for medlemskab af a-kassen.

 • Fuldtidsforsikret medlem: 587 kroner månedligt
 • Fuldtidsforsikret medlem med efterlønsbidrag: 1.089 kroner månedligt
 • Medlem med efterlønsbevis: 587 kroner månedligt
 • Fleksibel løn: 580 kroner månedligt
 • Ledig under 25 år i aktivering: 372 kroner månedligt
 • Ledig under 25 år i aktivering med efterlønsbidrag: 874 kroner månedligt
 • Seniormedlem (pensionist): 136 kroner månedligt

Kontingent til a-kassemedlemskab er altid fradragsberettiget, på nær for seniormedlemmer.

Disse services får du som medlem af DANA

Som medlem af DANA får du en række services, udover udbetaling af dagpenge ved ledighed. DANA har speciale i at hjælpe medlemmer med at opstarte og drive selvstændig virksomhed, og de har derfor stor ekspertise i at rådgive på netop disse områder.

Rådgivning: Omkring alt fra at starte egen virksomhed som enten lønmodtager, nyuddannet eller ledig til rådgivning omkring de problematikker og udfordringer, der kan opstå, når du driver din virksomhed. Blandt andet inden for personalejura og budgettering.

Kurser og workshops: Ønsker du at blive bedre klædt på til at drive virksomhed, eller vil du gerne udvikle dig og din eksisterende virksomhed, tilbyder DANA en lang række af kurser og webshops fordelt over hele året og hele landet.

Netværk med ligesindede: DANA består udelukkende af folk, der enten er eller drømmer om at blive selvstændige, samt ansatte direktører. Du får altså adgang til et kæmpe netværk af andre, der er i samme båd som dig. Du får derfor en god mulighed for sparring med ligesindede og hjælp til udvikling af din virksomhed.
DANA har desuden inddelt deres services i tre forskellige områder:

Sov trygt: Indeholder tilbud, der sikrer dig og din virksomhed. Herunder advokatrådgivning og advokatinkasso, HR og personalejura, forsikringer af din virksomhed og indtægt, internetsikkerhed, pension, kapitalfremkaldelse og privat socialrådgivning.

Bliv bedre: Indeholder tilbud, der udvikler dig og din virksomhed. Herunder lønprogram, virksomhedsrådgivning, regnskabsprogram, regnskabsbøger, computeroptimering og digitalisering af din virksomhed.

Spar penge: Indeholder tilbud, der giver dig og din virksomhed en bedre økonomi. Herunder tilbud på brændstof og bilvask, økonomisk rådgivning, tryksager og reklameartikler, DANA mobil, leasing, fyrings- og dieselolie, finansiering, DANA hotel og konference, samt hjælp til køb og salg af virksomhed.

DANA for selvstændige

DANA var oprindeligt udelukkende for selvstændigt erhvervsdrivende, men er i dag også for ansatte direktører og for alle, der har et ønske om at starte selvstændig virksomhed eller allerede er i gang. Med DANA får du en a-kasse, der kan hjælpe dig i gang, så drømmen bliver til virkelighed, uanset om du er lønmodtager, studerende eller nyuddannet.

DANA for studerende

Mange studerende går med en drøm om at starte egen virksomhed, og en del eksperimenterer med det ved siden af deres studie. Er du studerende eller nyuddannet, kan DANA hjælpe dig i gang eller videre som selvstændig.
Vær opmærksom på, at DANA ikke er gratis for studerende som så mange andre a-kasser. Til gengæld får du en lang række services og tilbud, der gavner dig og din virksomhed, både i opstartsfasen og senere hen, når du er mere etableret.

Medlemsfordele hos DANA

Udover de mange services, du bliver tilbudt som en del af a-kassemedlemskabet, får du også en række medlemsfordele ved at være medlem af DANA:

 • Stor erfaring inden for rådgivning af selvstændige og iværksættere
 • Tilbud på forsikringer til dig og din virksomhed
 • Kontante fordele, eksempelvis rabat på brændstof, reklamemateriale og leasing af biler
 • Attraktiv pensionsordning i samarbejde med Alm. Brand
 • Gavekort på 500 kroner ved at skaffe et nyt medlem til a-kassen

DANA på Trustpilot

På Trustpilot har DANA knap 200 anmeldelser. Samlet set har de en Trustscore på 7.3 ud af 10, hvilket er karakteriseret som værende ”God”. Scoren placerer DANA på en 8. plads over a-kasser på Trustpilot, hvilket er en ganske fin placering.