SE-nummer

Hvad er et SE-nummer

SE-nummer står for stamregistret for erhvervsdrivende, og var indtil 1999, måden man identificerede virksomheder på.

I 1999 kom CVR nummeret dog til, som overtog en del af de primære funktioner som SE-nummeret havde.

I dag skal alle virksomheder med en årlig indtægt på over 50.000 kr. registreres i CVR registreret. Før 1999 var det SE-nummeret man skulle registreres. Du kan se CVR- eller SE-numre, som et CPR-nummer for virksomheder.

Før CVR nummeret, havde SE-nummeret en meget central og vigtig rolle for virksomhedsstrukturen i Danmark. Det var f.eks. igennem SE-nummeret der blev lavet skatafregning, AM-bidrag og momsregistrering.

Hvordan bruger man SE-nummer i dag?

Selvom CVR nummeret er kommet til, har det ikke betydet en hel aflivning af SE-nummeret.
Det har nemlig stadig, en række vigtige funktioner, for nogen erhvervsdrivende.

Driver du f.eks. en virksomhed, der har forskellige forretninger, kan man få et se-nummer til hver af disse forretninger.
Et eksempel på dette kunne f.eks. være en selvstændig der både driver en blomsterforretning og en tøjbutik under samme CVR nummer. Her kan det af forskellige årsager være gunstigt at få tildelt et SE-nummer til hver af disse forretninger.

Hvad med regnskabet?

Man kan altså tilknytte flere se-numre til et CVR nummer, dog skal man være opmærksom på, at der skal afleveres individuelt regnskab for hver af SE-numrene. Dog kan det være lidt kringlet at forstå, hvordan disse regnskab skal udarbejdes. Det kigger vi derfor nærmere på.

Har du et CVR-nummer med et eller flere SE-numre tilknyttet, skal du et særskilt regnskab for din primære virksomhed (CVR) og et for hver af undervirksomhed (SE-nummer).
Der kan altså forekomme ekstra administrative opgaver i forbindelse med dette, da der skal udarbejdes flere regnskaber. Derfor anbefaler vi klart, at du som virksomhedsejer overvejer konsekvensen af dette, før får registreret undervirksomheder som et SE-nummer.

Hvis du søger mere generel information, eller ønsker at oprette et SE-nummer til din virksomhed, skal du kontakte virk.