Lønsikring

Hvad er lønsikring?

En lønsikring, skal opfattes som en ekstra forsikring mod ledighed udover dagpenge. Det er altså på den måde muligt at sikre sig bedre og mere stabilt økonomisk, i tilfælde af ledighed. Det kan svinge lidt fra a-kasse til a-kasse, hvor mange procent af din forhenværende løn, du kan få udbetalt i tilfælde af ledighed. Som udgangspunkt vil det være mellem 80-95 %. Det kan dog varier afhængig af hvilken a-kasse du tegner forsikringen med.

En lønsikring kan derfor være et godt sikkerhedsnet økonomisk, i tilfælde af ledighed. Endvidere er det en god måde at skabe tryghed på, så du ikke skal bekymre dig om, du kan betale dine regninger når du er ledig. Derimod kan du fokusere på jobsøgningen i stedet. 

Har jeg brug for en lønsikring?

Det er svært at sige om lige netop du har brug for en lønsikring. Står du i en situation hvor du har et godt betalt job, og har regninger der overstiger dagpengesatsen, vil det være særdeles attraktivt at tegne en lønforsikring. Da du på den måde vil være sikret at du ikke behøver at om ligge dit liv, dagligdag og vaner, grundet ledighed.
Som udgangspunkt plejer man at sige, at du som minimum skal have en grundløn på 21.000 kr. om måneden før det kan betale sig, at overveje en lønsikring.

Står du derimod i en situation hvor du ikke har mange udgifter, og kan se at dagpengesatsen kan dække dine omkostninger og regninger. Kan det være du skal gøre op med dig selv om en lønsikring skaber værdi nok for dig.

Hvad koster en lønsikring?

Det er meget forskelligt, hvad du skal betale for en lønforsikring og hvordan den bliver tilbudt. Derfor anbefaler vi at du som udgangspunkt undersøger de forskellige a-kasser og deres fordele først.
Der findes f.eks. a-kasser som tilbyder forsikringen som en del af ”dagpenge pakken”. Hos andre a-kasser er det et tilvalg, ved siden af. Her kan prisen varier markant fra a-kasse til a-kasse. Det er derfor svært at give et præcis svar på pris, da dette er et punkt der køres konkurrence på.