Fuldtidsforsikret

Hvad er fuldtidsforsikret

Når du tilmelder dig en a-kasse, skal du som udgangspunkt tage stilling til, om skal være deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret. De forskellige forsikrings typer, styres som navnene nok kunne antyde, afhængig af din arbejdstid.

Ligeledes er der forskel på hvor høj en ydelse du får, i hvor høj grad du skal være til rådighed på arbejdsmarkedet og som hvor højt et kontingent du skal betale. Ud fra de to forskellige forsikringstyper.
Er du f.eks. ledig som fuldtidsforsikret skal du stå til rådighed for 37 timers arbejde om ugen.

Hvem bør være fuldtidsforsikret

Der er klare regler for hvem der skal være fuldtidsforsikret og hvem der skal være deltidsforsikret. Ligeledes er der klare regler for, i hvor høj grad du skal stå til rådighed, for arbejdsmarkedet under ledighed.

Fuldtidsforsikret

  • Hvis du arbejder 37 timer om ugen, skal du vælge en fuldtidsforsikring
  • Hvis du er ledig skal du være til rådighed for arbejdsmarkedet, 37 om ugen
  • Selvom du har været i værnepligt eller er ny på arbejdsmarkedet, efter endt uddannelse. Skal du også tage stilling til om du skal være fuldtids- eller deltidsforsikret

Deltidsforsikret

  • Hvis du arbejder 30 timer eller under om ugen, skal du vælge en deltidsforsikring
  • Hvis du er ledig, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, 30 timer eller under om ugen.

Fra deltids til fuldtidsforsikret

Står du i den situation, at du arbejder deltid og begynder fuldtidsarbejde, i end periode på 3 måneder. Skal du skifte fra deltids til fuldtidsforsikret. Dette kan du som regel gøre ved at kontakte din a-kasse eller logge ind på selvbetjening, på din a-kasses hjemmeside.
Ligeledes har du mulighede for at skifte fra fuldtids, til deltidsforsikret.
Dette kan gøres i tilfælde hvor du går fra 37 timer om ugen, til 30 timer eller under om ugen. I en periode på 3 måneder og over.