Forskudsopgørelse

Hvad er en forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen er en oversigt over, hvad SKAT forventer en person har af udgifter og indtægter i løbet af det kommende år. Den beregnes ud fra alle indtægter der kunne være, altså alt fra forventede renteindtægter til ens bruttoløn. Det er altid en god ide at tjekke sin årsopgørelse, for at se om den nu også er retvisende. Det kan nemlig koste en dyrt hvis der er fejl i ens årsopgørelse, hvor man i værste fald kan ende med at skulle tilbage betale SKAT, ved årets udgang.

Hvor ser jeg og retter i min forskudsopgørelse?

Du kan både se og rette din forskudsopgørelse på SKAT’s hjemmeside. SKAT kan være ret komplekst og det afspejler så også i de mange muligheder der forekommer på SKAT’s hjemmeside. Derfor anbefaler vi at du tager kontakt til SKAT, hvis du har den mindste tvivl om hvordan du ændrer i visse skatteforhold.

Hvilke elementer påvirker forskudsopgørelsen?

Generelt kan siges at alle udgifter og indtægter påvirker din forskudsopgørelse. Stiger du f.eks. i løn i løbet af det kommende år, er det en rigtig god ide at rette det i ens årsopgørelse. Konsekvensen af ikke at gøre det, kan være at man skal betale penge tilbage til SKAT. Andre elementer der spiller ind kunne f.eks. være længden til arbejdspladsen. Har du f.eks. flytte til ny bopæl, eller har din virksomhed flyttet lokaler, påvirker dette også din forskudsopgørelse. Det gør det på den måde at dit kørselsfradrag bliver højere/lavere afhængig af om du har fået kortere eller længere på arbejde. Begyndelse på studie kan ligeledes også påvirke dit fradrag, det kan ligeledes være en god ide at tjekke op på, samt at tjekke op om fradraget er anvendt der hvor du tjener mest. Generelt kan der siges alt der påvirker din økonomi har indflydelse på din forskudsopgørelse. Det er altid en god ide, at tjekke på SKAT’s hjemmeside. Det kan f.eks. være hvis man har uddybende spørgsmål eller noget man søger svar på i forbindelse med ens forskudsopgørelse.