Feriekonto

Hvad er Feriekonto?

Feriekonto er et system, styret af det offentlige. Deres opgave er at modtage feriepenge fra arbejdsgiveren, når arbejdsgiveren indbetaler løn. Derefter udbetaler de feriepengene til lønmodtageren. Lønmodtageren modtager sin feriepenge, alt efter hvornår den givne person, har meldt på borger.dk at de har ferie.
Der kan være enkelte tilfælde hvor at det er en anden part der står for modtagelse og udbetaling af feriepengene. Dette vil typiske være forhandlet ved en overenskomst, mellem et fagforbund og arbejdsgiverne.

Det er bl.a. feriekonto der står for driften, af feriepengeinfo. Feriepengeinfo giver dig som lønmodtager et samlet overblik, over din feriegodtgørelse.

Feriegodtgørelse er bl.a. henvendt dig som timelønnet der holder ferie, men ikke modtager løn under din ferie. Eller dig som er fratrådt din stilling og har feriepenge til gode, men modtager løn under ferie.

Er feriekonto sikkert?

Det er som førnævnt styret og varetaget af det offentligt. Det må derfor formodes at være i sikre hænder, da det offentliges primære opgave er at varetage folkets interesse. Hvorimod en privat virksomhed, måske mere har overskud som det primære mål.
Derudover er det ved brug af NemId at du logger ind, hvilket er en af de mest brugt og sikre metoder for private borger, at logge ind på de offentlige ydelser med.

Hvornår kan jeg få udbetalt mine feriepenge fra feriekonto?

Ferie perioden er bestemt til at løbe fra 1. Maj til 31. April året efter. Du kan altså med andre ord få udbetalt dine feriepenge, for de dage du holder ferie, indenfor den givne periode. Du kan som udgangspunkt få et ca. overblik og opgive dine ferie i marts måned.

Hvor kan jeg finde informationer om Feriekonto?

Hvis du er privat borger kan du finde information om din private feriekonto, og eller feriepengeinfo, på borger.dk.
Alt du skal bruge er dit NemId for at logge ind, for at få et overblik over dine feriepenge.

Hvis du er virksomhed, og enten skal søge information, eller indbetale feriepenge. Vil det være igennem virk at både kontakt og indbetalings informationer skal ske.