CV

Hvad er et CV?

CV (Curriculum Vitae, på latin) kan betegnes som et resume, af de uddannelser, kompetencer og erhvervserfaringer du har gjort dig igennem dit liv. Det bruges typisk til jobansøgninger, for at give arbejdsgiveren et overblik over, hvilke erfaringer du har og hvad du kan bidrage til. Derfor er det vigtigt, at du er omhyggeligt nå du skriver dit det. Det er ligelede vigtigt du er ærlig og præcis i din formulering, så der ikke opstår misforståelser.

Et godt råd er, at gøre det let og overskueligt for modtager at læse, og finde frem til de nødvendige informationer. Prøv at gør det så informativt og kortfattet som muligt. Husk at det er typisk det første indtryk arbejdsgiver får af dig, og at et godt CV kan øge dine chancer for at blive kaldt til samtale.

Hvad bruger man et CV til?

Det bruges til at give arbejdsgiveren et overblik over, hvad du har af kompetencer og erhvervserfaring.

De fleste stillinger har mange ansøger. Derfor er det vigtigt det står skarpt, og giver arbejdsgiveren, et overblik over dine erfaringer.

Arbejdsgiveren kan i flere tilfælde, ikke have tid til at læse hundredevis af ansøgninger igennem. De vil derfor typisk bedømme om du har kvaliteterne til at komme til jobsamtale, ud fra dit CV.

Hvordan laver jeg et CV?

Der er ikke nogen bestemte regler for hvordan det skal se ud. Et godt råd er at gøre det præcist og kortfattet. Det forventes ikke at du fortæller hele din livshistorie, tværtimod kun de erfaringer du har fået, der kan have relevans for jobbet. Et andet råd er, at skrive hvilke kompetencer du har fået igennem dine jobs, og hvilke arbejdsopgaver du varetog/varetager på jobbet. Et sidste råd er at tænke kreativt! Ved at lave det kreativt og anderledes, viser du arbejdsgiver at du tør tage chancer og tænke ud af boksen. Hvis du søger inspiration til opsætningen af CV’et, har Microsoft’s program ”word” bl.a. skabeloner til at lave et CV. Mangler du viden eller information om hvilke mulighederne være ledig eller beskæftiget. Så husk du kan bruge vores ordbog, og få den mest basale viden om alt fra ansættelseskontrakter til efterløn. Kan du ikke finde ud af hvilken a-kasse der passer bedst til dine behov, kan du altid tage vores a-kasse test.