Laveste a-kasse kontingent 2019
Der er knap 2.000 kroners forskel fra den dyreste til den billigste a-kasse i 2019. Se her, hvor det er billigst at være medlem.
A-kasse kontingentet er sat sammen af nogle offentlige bidrag, der er fælles for alle a-kasser, og et individuelt administrationsbidrag, som er a-kassens del. Administrationsbidragene varierer med helt op til knap 2.000 kroner på et år, så der er mange penge at spare ved at sig selv lidt for.
Samme dagpengesats hos alle a-kasser
Det er en udbredt misforståelse, at det er a-kassen, der bestemmer din personlige dagpengesats. A-kassen står rigtig nok for den officielle udregning, men udregningen laves på baggrund af en helt klar lovgivning, som er fælles for alle. Du får altså det samme i dagpenge, uanset hvilken a-kasse du er medlem af. Dermed er der heller ingen grund til at betale et højere a-kasse kontingent i den tro, at det påvirker din dagpengesats. Der er nemlig ingen sammenhæng.
Det, der påvirkes af a-kassens kontingent, er betalingen til selve a-kassen, som dækker administration. Herunder lønninger og de forskellige tilbud og services, du tilbydes som medlem.
Her finder du det laveste a-kasse kontingent i 2019
Der er ingen grund til at betale for meget i a-kasse kontingent, og du kan derfor lige så vel være medlem af en billig som en dyr a-kasse.
Det billigste a-kasse kontingent i 2019 er hos Din Sundhedsfaglige A-kasse, hvor det månedlige kontingent er på 438 kroner.
DSA er dog en fagspecifik a-kasse udelukkende for sundhedspersonale inden for følgende brancher:
- Fysioterapeut
- Sygeplejerske
- Bioanalytiker
- Jordemoder
- Radiograf
- Ergoterapeut
De næstbilligste a-kasser er også fagspecifikke. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Akademikernes A-kasse med et kontingent på 440 kroner om måneden og BUPL A-kasse med et kontingent på 445 kroner om måneden.
Den billigste a-kasse for alle er i 2019 FTF-a, som kommer ind på en prismæssig fjerdeplads over samtlige a-kasser med et kontingent på 448 kroner om måneden. FTF-a er altså 10 kroner dyrere om måneden end den billigste a-kasse, men til gengæld kan alle være medlem; uanset fag og branche. Og du behøver ikke bekymre dig om at skifte a-kasse, hvis du skulle få nyt arbejde.
Hvilken a-kasse skal jeg vælge?
I mange henseender får du, hvad du betaler for, men det er ikke helt tilfældet med a-kasser. Her får du nemlig det samme i dagpenge, uanset hvor meget du har betalt i månedligt kontingent. Til gengæld varierer det, hvad du får af tillægsydelser hos din a-kasse, og her kan der sagtens være en forskel, der afhænger af prisen.
Alle a-kasser tilbyder sparring og rådgivning i forbindelse med ledighed og jobsøgning. Det er op til a-kassen, hvad der ellers tilbydes medlemmerne; både for lønmodtagere og ledige. Nogle steder tilbydes du ikke mere end det obligatoriske, mens andre a-kasser har en bred pallette af tilbud som kurser, sparring, værktøjer, rabatter, og så videre.
Du kan læse mere om, hvad de forskellige a-kasser tilbyder her: A-kasser i Danmark
Udover a-kassernes priser og tilbud, kan det også være en god idé at kigge på medlemstilfredsheden. Er størstedelen af medlemmerne tilfredse med deres nuværende eller tidligere medlemskab, er chancen, for at du bliver tilfreds, naturligvis større.
Du kan altid skifte a-kasse
Priserne på a-kasse kontingent skifter fra år til år; ligesom a-kasserne kan skifte ud i deres tilbud og medlemsfordele. Du kan heldigvis altid skifte a-kasse, så du hele tiden er medlem af den bedste og billigste a-kasse for dit vedkommende. Det er både gratis og nemt at skifte a-kasse, og din anciennitet følger med over i dit nye medlemskab.
Sådan skifter du a-kasse:
- Find din nye a-kasse
- Meld dig ind online og oplys informationer om nuværende a-kasse
- Din nye a-kasse står for overflytning af medlemskab og anciennitet
- Du betaler først kontingent hos din nye a-kasse, når dit medlemskab er udløbet hos din gamle a-kasse