Fejr, at du er blevet nyuddannet med manér

Dette indlæg er sponsoreret

Det kan være en lidt tom fornemmelse at blive nyuddannet.

Du har slidt og slæbt i årevis for at blive klogere, gå i dybden med dit fag og kvalificerer dig til et job i en branche, du brænder for.

Men på dagen du officielt har overstået din uddannelse, sidder du enten stresset og udmattet foran en langsom printer eller også klikker du bare “Ok”, og så er dit speciale uploadet. Og det eneste, du får tilbage, er en lille udskrift om, at du nu har afleveret den længste og hårdeste opgave i dit liv.

Og så er det ligesom det.

Men det er værd at fejre, at du er blevet nyuddannet. Det er en betydningsfuld begivenhed i dit liv.

Så vi har samlet tre tips til, hvordan du får fejret afslutningen af din uddannelse med manér.

Køb champagne i forvejen

Når du afleverer dit speciale, er det ofte uden særlig meget fanfare. Du er træt. Din venner er enten selv i gang med at gøre afleveringen færdig. Eller også har de afleveret, og er nu så udbrændte, at de er gået kolde derhjemme. For mange foregår afleveringen digital og ikke engang ude på selve universitet.

Det er ikke de optimale omstændigheder for en fejring. Men det er stort at aflevere, så sørg for, at du har et eller andet at fejre med.

Du kan for eksempel købe lidt champagne i forvejen eller lave en aftale med dine ikke-specialeskrivende venner og familie om, at I skal have et lille glas. Så kan I altid holde en reel fest senere.

Skab et memento for, at du er blevet nyuddannet

En genstand eller en lille gave kan være en dejlig måde at mindes om din tid som studerende.

Så hvis der er økonomisk råderum, er det værd at give dig selv en lille gave for et godt stykke arbejde. Det skal gerne være noget lidt udover det sædvanlige. Du kan for eksempel købe nogle nye hovedtelefoner, en ny computer, et smykke eller en lækker bog.

Hvis du er tilfreds med dit speciale, kan du også overveje at få det trykt og pænt bundet ind. Så falder det ikke fra hinanden og siderne blegner ikke om et par år. De seneste år er der også flere, der har valgt en lidt mere gakket udgave af dette memento og fået deres speciale foreviget på T-shirts med tryk.

Når du får trykt et helt speciale på en t-shirt, er skriften typisk ret lille. Det betyder, at for de fleste andre vil det mest af alt ligne et grafisk design.

Hold en fest for, at du er blevet nyuddannet

Ceremonier såsom fester er med til at give dig en følelse af afslutning og ro – især når du skal fejre, at en bestemt periode af dit liv er overstået.

Det er en rigtig god idé at holde en fest, når du først er blevet nyuddannet. Du går nemlig fra faste rammer og et struktureret forløb til en ny (og til tider usikker) periode. En fest er god måde at give dig noget energi til at komme godt fra start.

Men husk at give dig selv lidt tid til at komme ovenpå igen efter, du har afleveret. Det er ikke sjovt også at skulle arrangere en fest, når du prøver at indhente søvnunderskud og komme over en stressende tid i dit liv.