BFA

BFA – eller Byggefagenes Arbejdsløshedskasse – er en a-kasse for lønmodtagere og selvstændige inden for en række forskellige brancher. Samlet set har de omkring 18.000 medlemmer.

Hvem kan blive medlem af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse (BFA)?

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse er, som navnet antyder, en a-kasse for ansatte og selvstændige i byggefagsbranchen, men de optager også fiskere og artister.

Medlemmer af fagforeningerne Blik- og RørarbejderforbundetMalerforbundetFiskernes Forbund og Dansk Artist Forbund kan blive optaget i BFA. Du kan også blive medlem, hvis du ikke er medlem af en fagforening, eller hvis du er medlem af en tværfaglig fagforening, så længe du hører under én af brancherne. Er du selvstændig inden for ét af områderne, kan du også blive medlem.

BFA har 21 forskellige afdelinger – eller kredse – som servicerer medlemmerne. Hver kreds har ekspertise inden for et enkelt eller få områder.

Kontingent – hvad koster det at være medlem af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse (BFA)?

Arbejder du inden for Blik- og rørbranchen, malerbranchen, fiskerbranchen eller artistbranchen, kan du benytte dig af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse som din a-kasse. Prisen på dit medlemskab afhænger af, om du udelukkende vil være medlem af a-kassen, eller om du samtidig vil indbetale til efterløn. Priserne (2018) er som følger:

  • Fuldtidsforsikret medlem: 511 kroner månedligt
  • Kontingent med efterlønsbidrag: 1.005 kroner månedligt

Det er også muligt at blive deltidsmedlem. Husk på, at du får fradrag både for dit kontingent til a-kasse og fagforening. Fradraget får du automatisk.

Disse services får du som medlem af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

Når du er medlem af en a-kasse og har været det i minimum 1 år, har du ret til dagpenge, hvis du bliver ledig. Hos BFA har du som medlem desuden følgende services inkluderet:

Kursusportal: Som medlem får du adgang til en særlig kursusportal, der giver dig ret til at tilmelde dig og deltage i kurser, der gavner din jobsøgning.

Jobportal: Som medlem får du adgang til en særlig jobportal, hvor du har mulighed for at se og søge jobs inden for netop din branche. BFA har mange selvstændige medlemmer og en del af dem har indimellem brug for at ansætte nye medarbejdere. Så hvad er mere oplagt end at søge blandt a-kassens netværk?

Hjælp til jobsøgning og CV: Som ledig har du pligt til at oprette eller opdatere dit CV, og du skal desuden aktivt søge job ved at sende jobsøgninger ud til relevante jobs. Har du behov for hjælp til at finpudse dit CV eller skrive en god ansøgning, kan du få det hos Byggefagenes Arbejdsløshedskasse.

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse for selvstændige

Hvis du er selvstændig inden for én af de nævnte brancher, er det også en mulighed at blive medlem af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse. Det er uanset, om du er selvstændig blikkenslager, maler, fisker eller noget helt andet inden for branchen. BFA modtager også selvstændige artister. Er du selvstændig inden for et andet område, skal du finde en a-kasse, der er fagspecifik inden for netop dit område, eller en a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende generelt som eksempelvis Virksom eller ASE.

Nogle tænker, at en a-kasse udelukkende er for lønmodtagere, men det er ikke sandt. Hvis du en dag bliver nødt til eller ønsker at lukke din virksomhed, skal du stadig være medlem af en a-kasse for at være berettiget til dagpenge. Derudover er BFA den nemme vej til en masse ledig arbejdskraft inden for branchen, hvis du som selvstændig står og skal ansætte medarbejdere.

Som selvstændig har du desuden samme ret til at indbetale til efterløn, som hvis du var lønmodtager.

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse for studerende

Som studerende kan du med høj sandsynlighed være gratis medlem af BFA. Det kræver, at du er under 30 år, og at din uddannelse er statsgodkendt og varer mindst 18 måneder. Derudover skal du bo og opholde dig i Danmark. Du må ikke tjene andet end din elevløn for at kunne benytte dig af kontingentfritagelsen.

Er du over 30 år, kan du i visse tilfælde blive fritaget for at betale kontingent. Du skal stadig opfylde de øvrige betingelser, derudover skal du betale efterlønsbidrag.

For at blive fritaget for at betale kontingent, mens du studerer, skal du selv aktivt søge om det. Det kan du gøre med dit nem-id.

Medlemsfordele hos Byggefagenes Arbejdsløshedskasse

Ved at vælge en faglig a-kasse som BFA, får du følgende medlemsfordele:

  • De er specialister i netop dit fag
  • De samarbejder med din fagforening
  • De skaber kontakt mellem virksomheder og arbejdsløse
  • Gratis medlemskab for studerende

Hos en del af de a-kasser, der er nævnt her på skift-a-kasse.dk, indgår der en lang række medlemsfordele som rabatter og tilbud på forbrugsvarer, forlystelser og ferieophold. Det er dog typisk det tilknyttede medlemskab af fagforeningen, der giver adgang til disse medlemsfordele. Er du interesseret i at blive medlem af Byggefagenes Arbejdsløshedskasse, kan du få denne type medlemsfordele ved at melde dig ind i én af de fagforeninger, a-kassen samarbejder med, eller en tværfaglig fagforening.

Byggefagenes Arbejdsløshedskasse (BFA) på Trustpilot

På Trustpilot har BFA ikke et nævneværdigt antal anmeldelser.

Faktisk har de i midten af 2018 kun 2 anmeldelser, der tilsammen giver en Trustscore på 5.4 ud af 10, hvilket er karakteriseret som værende ”Middel”. Det er dog ikke et særligt retvisende billede af den generelle medlemstilfredshed at bedømme a-kassen ud fra kun to anmeldelser.