Sammenlign 2019-priser på a-kasser for ledere

Mest populære

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

485,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

69,-

A-kasse

476,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

167,-

A-kasse

470,-

Bliv medlem

Optager

Alle

Fagforening

Ingen

A-kasse

470,-

Bliv medlem

Optager

Ledere

Fagforening

195,-

A-kasse

464,-

Bliv medlem

Trustpilot // *Alle priser er per måned. Der kan i nogle tilfælde opnås prisrabat ved indmeldelse i både a-kasse og fagforening.


Sammenlign flere a-kasser

Om a-kasser for ledere

A-kasse står for arbejdsløshedskasse og er din sikring, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs. A-kassesystemet fungerer sådan, at du betaler et fast kontingent hver måned, mod at du så kan få udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Du skal have været medlem af en a-kasse i 12 måneder og således have opbygget en vis anciennitet, før du kan begynde at få udbetalt dagpenge.

Vælg den a-kasse der passer til dig

Der findes mange forskellige a-kasser i Danmark, hvor nogle er specialiseret for et bestemt erhverv, mens andre er åbne for alle. Det kan godt betale sig at tænke over hvilken a-kasse du vælger at være medlem af. Mange a-kasser tilbyder nemlig kurser, rådgivning og undervisning inden for specialiserede felter.

Især Lederne henvender sig til ledere, men er ikke eneste egnede a-kasse. Hvis du, som leder, vælger en a-kasse der henvender sig ledere vil der være en lang række tilbud der f. eks. kan give dig et bredere netværk eller hjælpe med at løse nogle af dine udfordringer på jobbet eller i jobsøgningen. De tilbud du kan få ved en a-kasse for ledere er tilpasset til dig som leder, og du får derfor nogle kurser, der er tilpasset dit job, ligesom du får en bedre og mere specialiseret service.

A-kasseregler for ledere

For at få udbetalt dagpenge, hvis du er ledig gælder der nogle forskellige regler. Den væsentligste regel er, at du skal have været medlem af en a-kasse i et år - 12 måneder - for at have optjent retten til dagpenge. Det gælder også, at du skal have arbejdet hvad der svarer til et års fuldtidsarbejde inden for de sidste 3 år. Det er følgende antal timer:

 • Fuldtidsforsikret: 1.924 timer
 • Deltidsforsikret: 1.258 timer
 • Du skal være fuldtidsforsikret hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen. Hvis du arbejder under 30 timer om ugen kan selv vælge om du vil være deltids- eller fuldtidsforsikret.

  Regler når du er på dagpenge

  Når du er på dagpenge gælder der en række forskellige regler, du skal overholde for ikke at ”falde ud af systemet”. De gælder også for dig som leder. Først og fremmest skal du være aktivt jobsøgende, når du er på dagpenge. Du skal være tilmeldt et jobcenter og oprette et CV på den statslige hjemmeside Jobnet.dk. Når du er tilmeldt på Jobnet, skal du tjekke dine jobforslag mindst en gang om ugen.

  Glemmer du at tjekke dine jobforslag, får du først en skriftlig besked om at gøre det inden for en vis frist. Men hvis du glemmer det mere end to gange, altså tredje gang du glemmer at tjekke, bliver ud afmeldt jobcenteret og du mister retten til udbetaling af dagpenge.

  Du skal også stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er a-kassens ansvar at vurdere om du står nok til rådighed for arbejdsmarkedet. At stå til rådighed indebærer, at du kan over et arbejde med én dags varsel.

  Bedste a-kasse for ledere

  Der findes forskellige a-kasser i Danmark, der henvender sig til ledere. Når du skal vælge din a-kasse er det en god idé at kigge på om a-kassen tilbyder vejledning specielt til ledere, og om a-kassen har særlige tilbud til ledere.

  Lederne

  Ledernes a-kasse den eneste a-kasse i Danmark, der kun særligt er til for ledere og medarbejdere med ansvar- Lederne tilbyder professionel karriererådgivning, der kan hjælpe dig videre. Ledernes a-kasse er også en af de bedste i Danmark til at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

  Lederne har omkring 100.000 medlemmer som sikrer at a-kassen har et godt netværk med mange ledere. Ud over ledernes a-kasse, findes der en række andre a-kasser, der også henvender sig til ledere.

 • HK: Tilbyder speciel udvikling for ledere og kan hjælpe dig videre med din lederkarriere.
 • CA: Har mange udviklingstilbud for ledere, samt gode netværksgrupper for ledere.
 • Krifa: Mange tilbud til dig som leder, og godt ledernetværk.
 • Billig a-kasse for ledere

  Eksempler på priser for a-kasse for ledere:

  • Lederne: 446 kr. om måneden
  • HK: fra 425 kr. om måneden
  • CA: 474 kr. om måneden
  • Krifa: 469 kr. om måneden

  Mange ledere kigger efter den billigste a-kasse for dem. Men prisforskellen på de forskellige a-kasser er ikke ret stor, og det kan derfor være en god idé at kigge på andre aspekter end kun prisen, når du leder efter en ny a-kasse. F. eks. er det vigtigt at kigge på om a-kassen har god rådgivning for ledere, der kan hjælpe dig videre i din karriere.

  Det er også en god idé at tænke over, om du gerne vil have fagforening og a-kasse samlet et sted. Mange a-kasser tilbyder nemlig også medlemskab af deres fagforening.

  Regler for at skifte a-kasse

  Der kan være mange forskellige grunde til hvorfor du måske ønsker at skifte til en anden a-kasse. Det kan være du har skiftet job og en anden a-kasse måske passer bedre til dit nuværende arbejde. Det kan også være du har fundet en a-kasse, der passer bedre til dig og tilbyder bedre rådgivning til dit erhverv.

  Det er meget enkelt at skifte a-kasse i Danmark. Når du har besluttet hvilken a-kasse du gerne vil være medlem af, skal du bare kontakte dem på telefon, mail eller via deres hjemmeside. Din nye a-kasse vil herfra klare alt, og du skal ikke gøre mere selv.

  Når du skifter a-kasse beholder du din anciennitet, og du mister derfor ikke din ret til at modtage dagpenge hvis du skifter til en anden a-kasse. Har du været medlem af en a-kasse i f. eks. 8 måneder, og vælger du herefter at skifte til en anden, skal du så være medlem af den yderligere 4 måneder for at have optjent retten til at få dagpenge.

  Der er dog en lille detalje: Hvis du selv melder dig ud af din gamle a-kasse mister du din anciennitet og skal starte forfra med 12 måneder som medlem. Men hvis du bare kontakter din nye a-kasse mister du den ikke.

  Nyheder

  Kan jeg få lønsikring uden a-kasse?

  |Comments are Off
  Ønsker du af én eller anden grund ikke at være medlem af en a-kasse, har du i...

  3 billige alternativer til FOA’s a-kasse (i 2019)

  |Comments are Off
  Overvejer du at melde dig ind i FOA’s a-kasse? Så bør du se nærmere på disse tre...

  Akademikeres A-kasse: De 5 største fordele (i 2019)

  |Comments are Off
  Se de fem største fordele ved at vælge Akademikernes A-kasse som din nye a-kasse...

  3 billige alternativer til DANA’s a-kasse (i 2019)

  |Comments are Off
  Overvejer du at melde dig ind i DANA’s a-kasse? Så bør du se nærmere på disse...

  De 3 bedste alternativer til Ledernes a-kasse (i 2019)

  |Comments are Off
  Overvejer du at melde dig ind i Ledernes a-kasse, bør du se nærmere på disse tre...